Overig

Smit Klassiek hét vergader- en congrescentrum bij uitstek

1114

De ontvangst in de ruime ontvangsthal van Smit Klassiek in Oud-Beijerland is hartelijk door moeder en dochter Smit. Hier is de prachtige privé collectie personenauto’s, vrachtwagens, tweewielers en wagens, plus oude winkeltjes met interieurs te bewonderen.

Grondlegger Jacques Smit kon, nadat hij in 2002 zijn carrosseriebedrijf had verkocht, samen met zijn echtgenote Jannie zijn droom verwezenlijken, namelijk het in originele staat verzamelen van klassieke auto’s, oude wagens, vrachtauto’s en tweewielers. Die collectie moest het decor gaan vormen van het congres- en vergadercentrum. Ook dochter Andrea werd bij de plannen betrokken. Het is dus niet vreemd dat moeder en dochter met echtgenoot doorgingen met het bedrijf door toen Jacques Smit in 2010 overleed. “Onze locatie is uitstekend geschikt voor zakelijke netwerkbijeenkomsten. Maar ook op bruiloften en zelfs uitvaarten is de accommodatie ingericht,” zo zegt Andrea. “Wij kunnen een paar honderd gasten ontvangen, die in grote of kleinere groepen door het complex wandelen of gebruik maken van de vele zitjes.” Smit Klassiek is een vergadercentrum bij uitstek met verrassend veel faciliteiten. Andrea: “Wij bieden alles wat er nodig is voor een efficiënte vergadering. Daarvoor beschikken we over ruimtes voor tien tot ruim honderd deelnemers. En allemaal voorzien van beeld en geluid en waar men wenst met ook nog andere faciliteiten. Daarnaast bieden we uiteraard een inspirerende omgeving om even bij te tanken tussen de sessies door.”

Het auditorium van Smit Klassiek biedt plaats aan honderdtwintig congresdeelnemers. Die beschikken daar over een ruime en comfortabele stoel met meer dan voldoende beenruimte en een breed werkblad waar zowel een laptop als een notitieblok op passen. Het bedrijf is ook voorzien van een professionele keuken waar de keukenbrigade een veelheid aan gerechten en maaltijdvormen voor de gasten verzorgt. De catering kunt u overigens zelf invullen. Om de privé collectie te beschermen, worden de hapjes en drankjes alleen in de centrale hal, in de lounge of op het communicatieplein aangeboden.

Ook voor presentaties en cursussen is Smit Klassiek ingericht. Wat wilt u presenteren? Een strategisch plan aan uw Raad van Commissarissen in de boardroom? Een kick-off in de centrale hal? Een jaaroverzicht aan uw medewerkers op het communicatieplein? Nieuwe producten of diensten? Er is altijd een ruimte voor. Andrea: “Onze instructiezaal is druk bezet. Die is hiervoor dan ook optimaal ingericht met voor elke deelnemer direct voor zich een eigen flatscreen. De docent of presentator kan foto’s, presentaties of films tonen op het moment dat het hem uitkomt. Deze aanpak blijkt de concentratie langer vast te houden dan bij centrale projectie het geval is.”

Seminars en workshops kunt u afwisselen met ontspanning. Zo kunt u de dag al beginnen met een ontbijt. De verschillende ruimtes zijn geschikt voor werkgroepen en workshops. “Wij maken graag kennis met het regionale bedrijfsleven,” zegt Andrea Smit. “Ons vergader- en congrescentrum is makkelijk te bereiken en wij beschikken bovendien over een ruime eigen -gratis- parkeerplaats.”