Overig

Spectaculaire opening ROGAM Autostrada

1016

 

Vrijdag 14 september was het dan zover. Na maanden van hard werken, ondermeer door de medewerkers van bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk, konden de door ROGAM uitgenodigde relaties, vrienden, familie, medewerkers en een afvaardiging van de directie van Mercedes-Benz Nederland het resultaat van de noeste arbeid bewonderen. In recordtempo is er een door architect Peter Moog van Daimler ontworpen gebouw verrezen op een meer dan fraaie A-locatie op de Autostrada langs de A16, aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Automobilisten die regelmatig over de Van Brienenoordbrug rijden, hebben de ontwikkeling van de bouw goed kunnen volgen.

Rond de klok van 20.00 uur was de officiële opening. Algemeen directeur Hans van Ruiten vertelde over de keuze voor genoemde architect en het bouwbedrijf en roemde de samenwerking met deze partijen. Alvorens het woord te geven aan Hans ter Haar, directeur van Mercedes-Benz Nederland, ging de gepassioneerde directeur van ROGAM de grootste en dit jaar voor het tweede jaar achtereen tot Best Managed Company gekozen Mercedes-Benz dealer van de regio, in op de ontwikkelingen in de autobranche en de bewuste keuze die hij met ROGAM enkele jaren geleden heeft gemaakt om naast ‘Bedrijfswagens’ ook personenwagens te voeren. Met de overname van autobedrijf Victoria werd hier invulling aan gegeven. Na enkele jaren met de dubbele naam ROGAM – Victoria te hebben gewerkt is er nu voor gekozen om alleen nog de naam ROGAM te voeren.

Mercedes-Benz directeur Hans ter Haar complimenteerde Hans van Ruiten met zijn visionaire kijk op ondernemerschap en zijn durf om in deze periode een nieuw pand te laten ontwikkelen. Van Ruiten heeft volgens ter Haar een duidelijke visie en laat met de ontwikkeling van ROGAM Autostrada zien dat hij weet wat de Rotterdamse klanten wensen, nu en in de toekomst. De enkele honderden aanwezigen konden na de officiële openingshandeling die Martin den Heijer (directeur) en Simon en Jim (zoons van Hans van Ruiten) verrichten, met eigen ogen zien dat deze vernieuwde vestiging van ROGAM Autostrada een pareltje is in autoland en absoluut op de toekomst is voorbereid. ROGAM Autostrada is een indrukwekkende Mercedes-Benz en smart personenwagenvestiging met een showroomoppervlakte van maar liefst 3.000 m2 en een ultramoderne werkplaats van 900 m2 en een parkeergarage van 1.500 m2. ROGAM Autostrada staat symbool voor de ambities van Mercedes-Benz. Het pand geeft ruimte aan het hoogste niveau van dienstverlening.

Introductie A-Klasse
Hoe toepasselijk en een beter moment ondenkbaar, was het feit dat tijdens de officiële opening ook de nieuwe A-Klasse werd geïntroduceerd. Na vertoning van een wervelende film van deze splinternieuwe A-Klasse, een werkelijk schitterende auto, die volgens directeur ter Haar van Mercedes-Benz Nederland voor een breed publiek is ontwikkeld. Bij de ontwikkeling ervan stond eigenlijk centraal dat het een auto zou moeten worden voor de jonge en ambitieuze vrouw. Daar zijn de bedenkers bijzonder goed in geslaagd.

Herman den Blijker
De genodigden konden vervolgens een kijkje nemen in de fraaie showroom en onder meer genieten van heerlijke, door Herman den Blijker, bereide en geserveerde hapjes en vis.

Vanaf zaterdag 15 september is ROGAM Autostrada voor het publiek geopend.