Overig

Stout & Partners: meedenken en sparren met onze klanten

561

Breed scala aan professionele dienstverlening

Bescheidenheid siert de mens. Als dat ook van toepassing is voor administratie- en belastingadviseurs, geldt dat zeker voor Stout & Partners in Alblasserdam. Een in alle opzichten vooruitstrevend kantoor, met als motto ‘doe maar gewoon’.

“Het draait bij ons enkel en alleen om een zo goed mogelijke dienstverlening,” zo steekt Hugwin Plaisier van wal. Samen met zijn compagnon Teo Vlot vormt hij de directie van Stout & Partners, een kantoor dat ondernemers veel werk uit handen neemt als het om administratie- en belastingzaken gaat. “Het gaat ergens om bij ons,” vervolgt Teo Vlot. “Het werk dat wij voor onze klanten doen, betreft het hart van hun bedrijf. Zij moeten er van op aan kunnen dat hun administratie in goede handen is bij ons. Vertrouwen is de basis, je trekt immers jarenlang samen op.”

Grondlegger Arie Stout heeft het kantoor drie jaar geleden over gedaan aan Vlot en Plaisier, die sinds 2003 al partner waren bij de Alblasserdamse financiële dienstverlener. De laatste jaren is het vakgebied behoorlijk in beweging. De digitalisering deed zijn intrede en ook het twaalf medewerkers tellende kantoor doet daar zijn voordeel mee. “Wat geautomatiseerd kon worden in onze werkprocessen doen we nu digitaal. Het werkt snel, het is accuraat en de klant kan 24 uur per dag zijn financiële situatie bekijken,” zegt Hugwin Plaisier. “Dit werkt niet alleen efficiënter, het is ook goedkoper voor de klant. Het ambachtelijke werk is zodoende aan het verdwijnen, maar een andere tak van dienstverlening is daarvoor in de plaats gekomen. Wij zitten nu veel vaker met de klant rond de tafel, Wij streven naar partnerschap, meedenken met onze klanten en adviseren daar waar mogelijk. Als het de klant goed gaat, gaat het ons immers ook goed.” Stout & Partners richt zich daarbij met name op de fiscale aspecten die bedrijven betreffen. Dit blijkt meestal nog een behoorlijk pijnpunt te zijn in bedrijfsadministraties. Niet verwonderlijk zeggen de heren, want de fiscale wetgeving zit nu eenmaal zo ingewikkeld in elkaar dat ondernemers daar nauwelijks wegwijs in kunnen worden.

Teo Vlot: “Dat meedenken en sparren met onze klanten is een leuk en interessant aspect van ons werk. Verreweg het grootste deel van het MKB is niet verplicht om een accountant in te schakelen voor het opstellen van de jaarstukken en hebben dus helemaal geen accountantskantoor nodig. Die bewustwording is er nog niet altijd. Wij kunnen ondernemers ontzorgen op financieel gebied. En of het nu gaat om het begeleiden van startende ondernemers, of het opstellen van begrotingen en liquiditeitsprognoses, het verzorgen van administraties of het begeleiden bij bedrijfsovernames. Wij bieden een breed scala aan professionele dienstverlening.” Stout & Partners is niet voor niets aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. “Wat we doen, doen we goed,” zo besluit Plaisier. “Wij zijn zelf ook ondernemers, dus wij begrijpen wat ondernemers van ons verlangen.”