Overig

Sublean Groep winnaar Rabo MVO Award Drechtsteden 2013

571

Op woensdag 13 november vond voor de derde maal de uitreiking plaats van de MVO-award. In de hotelbar van het Van der Valk Hotel Dordrecht waren zo’n honderd aanwezigen op de uitreiking afgekomen. Uit de drie genomineerden werd Sublean Groep uit Sliedrecht tot winnaar uitgeroepen.

De andere genomineerden waren VORM Holding BV uit Papendrecht en WTH Vloerverwarming BV uit Dordrecht. Dit jaar is de award omgedoopt tot de Rabo MVO Award Drechtsteden, volgens de stichting Fairtrade Dordrecht een logische stap. Rabobank Drechtsteden is actief op het gebied van MVO en wil daarin een stimulans zijn naar anderen. De award wordt toegekend aan een onderneming die in de afgelopen jaren een aansprekende MVO prestatie heeft verricht met een duidelijke uitstraling naar de Drechtsteden toe. Dit kunnen grote en kleine bedrijven zijn uit iedere branche. Gekeken wordt in hoeverre zij economische ontwikkelingen (Profit) combineren met ecologische ontwikkelingen (Planet: natuur en milieu) en sociale ontwikkelingen (People: zoals leefbaarheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden). Twintig bedrijven hadden zich aangemeld voor de MVO-award.

Technische en sociale innovatie
Het thema dit jaar was technische en sociale innovatie. Punten waar de jury naar keek waren onder meer hoe de onderneming vorm geeft aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Verder ook of de onderneming kijkt naar ecologische en sociale aspecten bij haar leveranciers en of de onderneming afspraken met partners heeft gemaakt over MVO. Presentator Jacobine Geel liet eerst directeur Bedrijven Lex van der Hoek van Rabobank Drechtsteden de aanmoedigingsprijs bekend maken. Yes! Kinderopvang uit Zwijndrecht was de gelukkige winnaar. “Een mooie opsteker. Wij gaan nog beter ons best doen om de award volgend jaar te winnen.”

4-D Smart Surface
Daarna volgde het hoogtepunt van de avond. Kees Herweijer van A&P BV, de winnaar van vorig jaar, mocht de award uitreiken. Uit de envelop kwam Sublean Groep. Dit bedrijf heeft de doorbraaktechnologie 4-D Smart Surface ontwikkeld. Met dit 4-D Systeem, zoals op de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, is het mogelijk meer zonne-energie op te wekken, verontreinigde lucht te zuiveren, reclame te maken en regenwater af te vangen en op te slaan. Dit systeem is toepasbaar op ieder bestaand en nieuw oppervlak. Directeur Peter van Dommele van Sublean over het winnen van de award: “Wij zijn ontzettend trots omdat dit impact heeft op alles wat we doen. Het is gaaf om de award te winnen, wat we doen heeft alles te maken met mensen. Wij willen een daadkrachtig MVO-bedrijf zijn en daar