Overig

Teamflex: na tien jaar Personeelsdiensten nu ook Opleidingen

707

Teamflex Personeelsdiensten, actief in Transport en Logistiek, Grond-, Weg- en Waterbouw, Bouw en Techniek bestaat in 2015 tien jaar.

Met vestigingen in Zwijndrecht, Den Haag, Amsterdam en Utrecht biedt Teamflex duurzame HR oplossingen en gekwalificeerd personeel van LBO tot en met HBO niveau met name binnen het MKB.

Belangrijke pijler in de dienstverlening  voor komende jaren is een opleiding aanbod onder eigen regie. Met onder andere op maat gemaakte assessments, een eigen rijschool voor chauffeursopleidingen en leer-werk banen wil Teamflex een belangrijke bijdrage gaan leveren aan nieuwe doorstroom van logistiek talent naar chauffeursfuncties binnen de sector transport en logistiek. Gefaseerd zal hier de komende jaren ook een logistiek opleiding aanbod aan worden toegevoegd.

“Een gemotiveerde kandidaat is de basisvoorwaarde voor een tevreden opdrachtgever. In bepaalde functies wordt het steeds lastiger gemotiveerde medewerkers te vinden die ook nog eens gekwalificeerd zijn. Vrachtwagenchauffeur is zo’n functie. Er is logistiek talent genoeg dat staat te trappelen om een opleiding voor deze functie te volgen, maar de hoge kosten zijn een belangrijk struikelblok. Wij willen deze drempel wegnemen en gericht investeren in logistiek talent waar wij langdurige verbintenissen mee aan gaan en een loopbaan bieden. Wij kruipen hiermee dus in een volwaardige werkgeversrol inclusief contracten met urengarantie, aanvullende opleidingen en cursussen, een kledingpakket en bonusregeling. Dit creëert een stabiele pool  van gemotiveerde medewerkers. Opdrachtgevers profiteren hiervan want het verloop is bij ons nihil en de kwaliteit blijft gewaarborgd door een eigen kweekvijver met strenge selectie eisen en intensieve begeleiding,” aldus directeur Pieter Bakels.

Als kick-off gaat Teamflex in 2015 en 2016 zo’n 100 chauffeursopleidingsplekken aanbieden. Kandidaten gaan uiteraard een uitgebreid assessmenttraject in en kunnen na of zelfs al tijdens de opleiding rekenen op een baangarantie. In nauwe samenwerking met diverse opdrachtgevers worden de opleidingskandidaten in de vorm van stageprojecten al tijdens de opleiding opgeleid in specifieke deelmarkten als bijvoorbeeld kipper-/mixer transport, afval/recycling transport, luchtvracht en winkeldistributie. Op deze manier worden kandidaten gericht begeleid naar de praktijk.

Teamflex Zwijndrecht naar Barendrecht

Senior Intercedent Raymond Haak: “Wij zijn weliswaar een gespecialiseerde dienstverlener  maar dat maakt het werk op onze vestiging niet minder veelzijdig. Van het werven en selecteren van de juiste kandidaat voor een moeilijk invulbare vacature tot het beheren en inplannen van een pool met oproepkrachten; geen uitdaging gaan wij uit de weg. Door ons brede netwerk voorzien wij ook steeds meer in functies op HBO-niveau en zo kunnen wij een opdrachtgever totaal ontzorgen in alle voorkomende functies ook op kantoor. Per 1 juni gaan wij ons kantoor in Zwijndrecht inruilen voor een nieuwe moderne locatie in zakencentrum Based-inn te Baren-drecht aan de Bijdorp Oost 5. Onze deur staat altijd open!”