Overig

Ten Raede Groep ook uw Payroll en HRM-partner!

513

Ten Raede Groep is in staat om ondernemers gedurende alle levensfasen van hun bedrijf te ontzorgen. Zij zet zich volledig in op het versterken van ondernemingen en het stimuleren van ondernemerschap. Dit doen zij met hun specialisaties op het gebied van financiën, belastingen, assurantiën en HRM.

“Ten Raede Groep heeft het MKB een breed dienstenpakket te bieden, waarmee wij uniek zijn in de regio,” vertelt Johan Versloot, Senior HRM adviseur. Ook op het gebied van HRM staat de financiële dienstverlener dus klaar voor het MKB. Senior adviseurs Hans Rook en Johan Versloot en partner Barry de Visser vertellen over Ten Raede Groep.

De vraagstukken die zich op HRM vlak voordoen, zijn complex en dynamisch. De ontwikkelingen door onder andere de toenemende wet- en regelgeving, denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe Wet werk en zekerheid, vragen veel van de ondernemer. Het inregelen van een degelijke ziekteverzuimverzekering, een arbodienst, het verzorgen van een personeels- en salarisadministratie, het opstellen van arbeidscontracten en secundaire arbeidsvoorwaarden, het inwinnen van P&O advies en het vergaren van juridische kennis, het zijn maar enkele voorbeelden waar elke ondernemer met personeel mee te maken heeft. In al deze zaken ontzorgen wij onze relaties. Ondernemers kunnen zich daardoor blijven focussen op ondernemen, zonder afleiding door zaken waar zij zich eigenlijk niet mee bezig willen houden.

Ondernemers zijn positiever over de economie en over de werkgelegenheid in hun bedrijf. Echter worstelt men veelvuldig met het aangaan van meer arbeidsrisico’s. Payrolling kan dan in veel gevallen uitkomst bieden. Ten Raede Groep biedt sinds kort ook hier ondersteuning voor. Rook: “We hadden al een detacheringstak. De laatste tijd komt ook payrolling steeds vaker voor. Door het ‘juridisch werkgeverschap’ over te nemen van ondernemers, nemen wij ook meteen hun werkgeverszorgen uit handen en behouden ondernemers hun volledige flexibiliteit. Als payrollbedrijf zijn wij voor onze opdrachtgevers vaak een HR-verlengstuk van hun organisatie.” Een groot misverstand is dat payrolling per definitie duurder is dan het direct in dienst nemen van personeel. Het uurloon van een personeelslid lijkt hoger via payrolling, maar denk eens aan de risico’s die worden uitgesloten indien het personeelslid ziek wordt of niet goed functioneert. “In een adviesgesprek kunnen wij met u sparren over de mogelijkheden en onmogelijkheden in uw specifieke situatie.”

De Visser: “Wij staan naast de ondernemer en zijn in staat om alles te overzien en daarop te anticiperen. Ten Raede Groep was al veelzijdig, maar door de recente ontwikkelingen op het gebied van payrolling zijn we nog meer allround geworden. Het is de grote kracht van Ten Raede Groep dat alle facetten van het vak worden beheerst. De afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een onafhankelijk full-service financieel dienstverlener met alle specialisaties op het gebied van geld, regel, risico en recht onder één dak. Meer partijen bij elkaar brengen en onze veelzijdige dienstverlening nog verder uitbouwen; daar gaat Ten Raede Groep voor.”