Overig

Testrijden in de sneeuw

1487

In het voorjaar organiseert Drechtsteden BUSINESS traditiegetrouw een auto event. Dit keer was er echter van het voorjaar nog nauwelijks iets te merken. Het was op 20 maart mistig, koud en het sneeuwde. Gelukkig werden de autodealers en testrijders warm en gastvrij onthaald bij Hotel ARA in Zwijndrecht.

Al tien jaar organiseert uw zakenmagazine de befaamde ‘autotestdag’. Autodealers presenteren de laatste modellen zakenauto’s en laten ondernemers, managers en bestuurders een dag achter het stuur plaatsnemen om kennis te maken met hun paradepaardjes. Dit keer kregen de testrijders ’s morgens een auto mee en ’s middags reden zij in een andere auto. Zo rond 8.00 uur meldden de eerste autodealers zich en parkeerden hun auto’s op een speciaal afgezet gedeelte van de parkeerplaats bij Hotel ARA. De koffie stond klaar en het wachten was op alle autodealers en de testrijders. Iedereen hield zich goed aan de afspraak en om 8.30 uur was iedereen binnen. Niet veel later nam uitgever Hendrik Jan van der Rhee van Drechtsteden BUSINESS het woord en heette iedereen van harte welkom. Een spannend moment volgde, want het werd tijd om de auto’s de weg op te gaan sturen. Voor de testrijders is het altijd weer afwachten in welke auto zij plaats kunnen nemen; wordt het de Kia Optima of de Mini Countryman of de Jaguar Sportbrake? Ook dit jaar was er weer keuze genoeg met daarbij opvalland veel hybride modellen. De trend is duidelijk, hybride en elektrische auto’s waren tijdens het auto event goed vertegenwoordigd.

Er was sowieso extra veel aandacht voor duurzaamheid en MVO. Drechtsteden BUSINESS en Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum (HNR|EV Centrum) legden de link tussen duurzaamheid en vervoer. HNR|EV Centrum is een initiatief van Green Mobility en de gemeente Rotterdam met het Nieuwe Rijden als hoofdpartner. Het Elektrisch Vervoer Centrum is een belevingscentrum waar bedrijven en consumenten alle soorten en merken elektrische en schone auto’s en scooters zelf kunnen testen. HNR|EV Centrum had een Tesla Roadster meegenomen die op de parkeerplaats stond te pronken. De Tesla Roadster is dé elektrische sportwagen, die binnen vier seconden van 0 naar 100 km/uur sprint. Tijdens het auto event 2013 konden de gasten een weekend gratis rijden winnen in de Tesla Roadster. De gelukkige winnaar is Peter Nolet, die hiervan inmiddels op de hoogte is gesteld.

Zo rond 11.30 uur meldde de ‘ochtendploeg’ zich weer bij Hotel ARA en werden er volop rijervaringen uitgewisseld. Daarna volgde een prima verzorgde buffetlunch en tijdens deze lunchbreak waren er twee presentaties gepland. De spits werd afgebeten door Micha Helmink, die voorzitter is van de Stichting Vrienden Van. Hij vertelde over het ontstaan en de doelstellingen van de vorig jaar opgerichte stichting (zie verder de coverstory in dit nummer, red.) Daarna was er spreekruimte gereserveerd voor de Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum. Directeur Jan Storm vertelde dat HNR|EV Centrum de eerste locatie in Nederland is waar alles op het gebied van elektrisch vervoer beschikbaar is. Waar je met klanten of als belangstellende op praktisch ieder uur van de dag naar toe kunt (zie verder het artikel elders in dit nummer, red.).

Na de presentaties en de lunch was het de hoogste tijd om weer achter het stuur plaats te gaan nemen. De testrijders kregen een andere auto toegewezen en konden aan deel twee beginnen van het auto event. Zij zwermden uit om in de regio de auto’s aan een degelijke test te onderwerpen. Zo rond 16.30 uur werd iedereen weer terug verwacht om aan het laatste deel van de dag te beginnen. Dat deel was ingeruimd voor een BOB-bijeenkomst. BOB staat voor Business Ontmoet Business en zo’n ruim honderd ondernemers, directeuren en bestuurders uit de regio hadden zich aangemeld om dit netwerkevenement bij te wonen. Het was dan ook al snel gezellig druk in de zaal van Hotel ARA. De doelstelling van het informeel netwerken voldeed helemaal aan de verwachtingen, mede doordat de autodealers bij hun stands de nodige belangstellenden te woord konden staan over de auto’s die zij tijdens het auto event hadden ingezet. Zo kreeg het ‘testrijden’ nog een vervolg tijdens BOB. Zo rond 19.00 uur zat de dag er op. De dag kende een vol programma en is -zonder bekeuringen en schades- prima verlopen. Uitgever Hendrik Jan van der Rhee was meer dan tevreden. “Wij hadden een gevarieerd programma met dealerpresentaties, autotestritten, promotiestands, sprekers, en netwerken met lunch, hapjes en drankjes. Mede dankzij de inzet van de autodealers, Hotel ARA en alle andere betrokkenen is het een prima dag geweest.”