Overig

Testrijders zeer enthousiast

429

Voor de Evenementenhal te Gorinchem stonden op woensdag 22 april jl. drie testauto’s al vroeg te glimmen voor hun rijders voor één dag.

Na de ontvangst in de Evenementenhal door Paul Verkroost van de HJ Media Groep (uitgever van [IN]SIGHT) konden de rijders achter het stuur plaats nemen. De Groot Autoservice uit Meerkerk was vertegenwoordigd met twee van de allernieuwste SEAT modellen, de SEAT Mii 1.0 Chic Ecomotive en de SEAT Leon ST X-Perience. RAC BV uit Rotterdam was er met de Jaguar XF Sportbrake. De ‘testrijders’ waren aangenaam verrast voor wat betreft de auto’s die voor hen klaarstonden. Dimphi van Amen had het genoegen om er met de SEAT Mii op uit te trekken, Erwin Boer reed de SEAT Leon ST X-Perience en Jaguar-fan Koos Romijn mocht de Jaguar XF Sportbrake uitgebreid testen.

Na een korte instructie van de autodealer trokken zij erop uit. Om 12.30 uur was het verzamelen bij  restaurant De Gieser Wildeman. De deelnemers genoten gezamenlijk van een overheerlijke lunch in dit gezellige sterrenrestaurant. Daarna was het weer werken geblazen, want het tweede deel van de autotestdag stond op het programma. Zo rond 16.00 uur waren de deelnemers weer terug bij de Evenementenhal in Gorinchem. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog nagepraat over de prestaties van de testauto’s. Ook dit keer bleek de autotestdag een schot in de roos, zowel de autodealers als de rijders waren zeer enthousiast over het verloop van de dag. Daarna brachten de deelnemers nog een bezoek aan de Fenexpo Businessdagen.

SEAT Mii 1.0 Chic Ecomotive

Het was een bewuste keuze van bedrijfsleider Sjoerd van der Leeden van De Groot Autoservice om de SEAT Mii in te zetten. “De enige dame in het gezelschap mocht kennismaken met de Mii. Het is een compacte auto waardoor geen parkeerplek te klein is, maar toch is hij verrassend ruim. Zuinig, maar supersnel en de strakke lijnen en de moderne vormgeving geven hem een dynamische uitstraling. Op het punt van veiligheid verslaat de Mii de concurrentie ruimschoots. De auto is voorzien van alle gangbare passieve veiligheidsvoorzieningen.”

Dimphi van Amen is eigenaar van Named, een marketing- en communicatieonderneming die een totaalpakket aan diensten biedt om je naamsbekendheid te behouden of te vergroten. Of om je product te promoten. Via social media, vormgeving, on- en offline campagnes of een bruisend evenement. Zij reed in de Mii en was aangenaam verrast over de prestaties van de auto. “Voor de diverse opdrachtgevers in de regio, maar ook bijvoorbeeld voor mijn opdrachtgever in Eindhoven, heb ik regelmatig afspraken ‘buiten de deur’. Een betrouwbaar vervoermiddel is hierbij uiteraard belangrijk. Als zelfstandige ondernemer moet je op je kosten letten, maar je wilt natuurlijk ook wel leuk voor de dag komen. De SEAT Mii is hiervoor de ideale auto. Kittig, maar ook zeker pittig en toch zuinig en van alle luxe en gemakken voorzien. Een mooie aanschafprijs of de mogelijkheid om voor een relatief laag maandbedrag te leasen. De SEAT Mii heeft mij zeker verrast, door een totaalpakket te bieden voor een mooie prijs. Daarbij met de slogan It’s Mii you’re looking for! sluit het prima aan op mijn onderneming, creatief en dynamisch!” De SEAT Mii 1.0 Chic Ecomotive is verkrijgbaar vanaf € 10.775,-

Seat Leon ST X-Perience 2.0 TDI 4Drive I 184 pk / € 39.950

Sjoerd van der Leeden: “De Leon X-Perience is gebaseerd op de Leon ST. Vergeleken met de Leon ST staat hij 28 millimeter hoger op zijn wielen, waardoor ook de bodemspeling overeenkomstig groter is geworden. Met het design van de ST als uitgangspunt voegt de X-Perience daar een geheel eigen allroad-invulling aan toe. De standaard permanente 4DRIVE vierwielaandrijving is één van de meest moderne en efficiënte systemen in zijn soort. Verder heeft hij een reeks geavanceerde rijassistentiesystemen zoals het EDS-systeem op alle vier wielen, XDS voor een nog betere grip in bochten, de elektronische ESC stabiliteitsregeling en een multi-collision remsysteem; technologieën die bijdragen aan een optimaal veiligheidsniveau.”

Erwin Boer van Baanbrekend Drechtsteden is vaak op pad. Baanbrekend Drechtsteden is een samenwerkingsverband van de Sociale Dienst Drechtsteden en Randstad Groep Nederland. Zij hebben hun krachten gebundeld om werkgevers in de Drechtsteden en omgeving te adviseren en ondersteunen bij hun personeelsvraagstukken. Het doel van Baanbrekend Drechtsteden is om werkgevers en werkzoekenden, die onder de participatiewet vallen, met elkaar te verbinden. “Over de Leon X-Perience niets dan lof. Het is een ‘beest’ op de weg. Je kunt er echt van alles mee uithalen, de auto blijft prettig bestuurbaar. Het is een auto die helemaal ‘af’ is. Een mooi en prettig interieur, veel bagageruimte en extreem veilig.” De Seat Leon ST X-Perience 2.0 TDI 4Drive I 184 pk kost € 39.950,-.

 

SEAT Abonnement

Tot slot vertelt Sjoerd over het SEAT Abonnement: “Met zo’n abonnement rijdt u onbezorgd in een nieuwe SEAT, juist omdat u niet de eigenaar bent. De auto blijft economisch en juridisch eigendom van SEAT Leasing. U sluit een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage. Zo kunnen wij u alle zorgen uit handen nemen. U staat overigens wel geregistreerd als bestuurder van de auto.”

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Geen onverwachte kosten voor reparatie of onderhoud
  • Geen zorgen over de waardeontwikkeling van uw SEAT
  • Nooit meer apart betalen voor verzekering of wegenbelasting
  • Een aanbetaling is mogelijk, maar niet noodzakelijk
  • Eén aanspreekpunt, uw SEAT-dealer
  • 24/7 gratis SEAT mobiliteitsservice.

Jaguar XF Sportbrake

Het is inmiddels een traditie geworden dat RAC BV uit Rotterdam met Jaguar deelneemt aan de autotestdagen. Dit keer nam Jeroen Triel van RAC de Jaguar XF Sportbrake mee uit de showroom in Rotterdam. Jeroen: “De XF is een succesnummer en vormde dan ook de ideale basis voor een stationwagon. Het is een eigenzinnige en eigentijdse auto, het merk is er in geslaagd om traditionele ambachten samen te laten vloeien met moderne technologieën. Zodra je de auto start, komen de uitstroomroosters van het klimaatsysteem rollend uit het dashboard tevoorschijn. Al even gracieus verrijst de ronde bedieningsknop van de transmissie uit de tunnelconsole. Het uiterlijk geeft de auto al direct een sportief rijkarakter en dat maakt hij volledig waar. De achttrapsautomaat functioneert uitstekend en de XF Sportbrake is gezegend met achterwielaandrijving en een solide wegligging. Hoewel de auto meer dan 1.800 kilogram weegt, rijdt hij lichtvoetig. De besturing is prettig en door zijn luchtvering biedt de auto veel veercomfort.”

Koos Romijn is directeur van BR Containers dat sinds 2002 als zelfstandig bedrijf actief is in de markt van afvaldienstverlening. Hoewel het nog een relatief jong bedrijf is, kan het steunen op meer 25 jaar expertise van haar directie en medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inzamelen van bedrijfsafval en papier en karton. Dagelijks komt BR Containers bij meer dan 1400 bedrijven met eigen auto’s het bedrijfsafval ophalen. “Ik viel met mijn neus in de boter. Jaguar kan bij mij geen kwaad doen en ook deze XF Sportbrake voldeed aan alle verwachtingen. Het is een mooie verschijning, echt Engels met alles erop en eraan. Ik hou van pure snelheid, maar daar leent deze auto zich niet voor. Toch is hij snel genoeg en stuurt hij lekker scherp. Het vakmanschap straalt er vanaf. Het grote touchscreen en het smart key system maken het leven onderweg nog gemakkelijker. En wat denk je van het Jaguar Sound System? Het is heerlijk rijden in deze ruime en comfortabele auto.” De Jaguar XF Sportbrake is er vanaf  € 55.400,-.