Overig

Totaalaanbieder van bouwtechnische inspecties levert vakwerk door het hele land

1258

Alles onder één dak op het gebied van bouwkundige zaken, landelijke dekking en eigen inspecteurs die professioneel, vakkundig en serieus te werk gaan: dat is Perfectkeur in een notendop.

Het dienstenpakket van het bouwtechnische adviesbureau is veelomvattend. Bouwkundige keuringen, asbestinventarisaties, energielabels voor woningen, winkels, kantoren, energieadvies en meerjarige onderhoudsplannen: het is een greep uit waar de organisatie goed in is. “Ons uitgangspunt is dat een makelaar door ons voorwerk meteen goed aan de gang kan,” vertelt Antonie Soffree. Samen met Jolanda Baan richt hij zich binnen Perfectkeur op de verkoop, vanaf het maken van offertes tot en met het in gang zetten van projecten.

Zowel bedrijven, overheidsinstanties als particulieren heeft Perfectkeur veel te bieden. “Hoofdzaak zijn de bouwtechnische keuringen, maar we zijn specialist binnen het hele bouwkundige spectrum. Dat heeft als voordeel dat er geen andere partijen nodig zijn. Daardoor zijn voor onze klanten de lijnen kort, vindt er geen overlap plaats en is er altijd heldere communicatie. Wij bieden een totaalpakket. Alleen voor taxaties kan men niet bij ons terecht,” legt Soffree uit. Het hoofdkantoor van Perfectkeur bevindt zich in Hendrik-Ido-Ambacht, maar de organisatie is actief van het hoge noorden tot aan het diepe zuiden. “Onze vaste, eigen medewerkers bevinden zich door het gehele land. Alle regio’s zijn afgedekt. Afspraken kunnen altijd snel worden ingepland en klanten hebben bijvoorbeeld het digitale rapport van een bouwtechnische keuring, in verreweg de meeste gevallen, binnen 24 uur na bezoek van een inspecteur in huis.” Binnen de branche van Perfectkeur zijn natuurlijk meerdere aanbieders actief. Wat is met name het onderscheidend vermogen ten opzichte van die anderen? Baan: “Allereerst maken wij het verschil met onze inspecteurs. Dat zijn stuk voor stuk professionals met de juiste mentaliteit. Ze voeren opdrachten secuur uit, bellen als ze door omstandigheden ietsjes later op een afspraak zijn en produceren zeer uitgebreide rapportages. Conclusies worden onderbouwd, waardoor klanten precies weten waarop een bevinding is gebaseerd. Bij een bouwtechnische keuring wordt bijvoorbeeld een duidelijk overzicht opgenomen waarin staat wat de verwachte directe kosten, de kosten binnen vijf jaar en de kosten op langere termijn zijn. Zo heb je een handvat en weet je concreet waar je aan toe bent. Daarnaast is Perfectkeur ISO 9001/ BRL 9500 gecertificeerd. Ook ontbreekt de SC – 540 certificering niet.” Inspecteurs vinden die passen binnen de filosofie van Perfectkeur is best een uitdaging. Soffree: “Niet iedereen kan voor ons werken. Dat heeft te maken met houding en kunde. Maar gelukkig zijn er nog steeds professionals die het wel in de vingers hebben. Onder meer via een vaste recruiter, komen we aan goede mensen. Een stagedag behoort altijd tot de kennismaking. En inspecteurs die al langer bij ons in dienst zijn, worden voortdurend bijgeschoold door middel van cursussen. Zo blijven ze up to date en zit iedereen op één lijn.”

Gehele portefeuille in één keer labelen

Klanten van Perfectkeur zitten niet allemaal op dezelfde lijn en zijn heel divers, merkt Soffree. “Sinds 1 januari 2015 is de levering van een energielabel natuurlijk verplicht bij verkoop of verhuur. Sommige partijen komen daar pas achter bij de notaris en schakelen ons pas in als de passeerdatum al geweest is. In de utiliteitssector maken we dat nog met enige regelmaat mee. Met de garantie dat wij het oppakken, kan er dan wel alvast worden getekend. Maar het geeft wel aan dat het nog bij lang niet iedereen de aandacht heeft. Andersom maken we het echter ook mee dat vastgoedbeheerders hun gehele portefeuille meteen in één keer laten labelen.” Als het gaat om zakelijk energieadvies is het ook wisselend in hoeverre partijen het belang ervan onderkennen. “Het klopt dat bij vastgoedonderhandelingen de prijs per vierkante meter veel centraler staat dan het energieverbruik. Terwijl je daar op de wat langere termijn natuurlijk veel meer op kan besparen.” Net als bij bouwtechnische keuringen pakt Perfectkeur zakelijk energieadvies ook kundig, helder en uitgebreid aan. Het grondig opmeten van het pand, bekijken wat voor isolatie er eventueel al is toegepast, welke maatregelen er kunnen worden toegepast om tot welke uitstoot te komen: het is allemaal inbegrepen. Met zo’n 1000 energielabels per jaar aan utiliteitsgebouwen, kennen deze geen geheimen meer.

Verbod op asbestdaken

Als laatste wil Soffree graag nog de asbestinventarisaties onder de aandacht brengen. “Een heel actueel onderwerp, omdat de overheid vorig jaar heeft besloten dat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn in Nederland. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende daken, bijvoorbeeld golfplaten of dakleien, deze voor die tijd moeten verwijderen.” Perfectkeur gaat bij de inventarisatie altijd van de wettelijke voorschriften uit. “Als we tijdens een controle iets verdachts vinden, nemen we een monster. Dat gaat vervolgens naar het lab, waarna het wachten is op de uitslag. Die koppelen wij terug naar de klant en die kan er vervolgens mee aan de slag. Wij zijn er voor het onafhankelijke onderzoek en advies, maar voeren geen asbestsaneringen uit.” Dit omdat het vanwege de onafhankelijkheid wettelijk verboden is om zowel inspecties als sanering uit te voeren. Baan: “Maar als het aankomt op bouwkundige zaken zijn wij dé partij om zaken mee te doen. Inspecties kunnen met een gerust hart aan ons worden overgelaten.”