Overig

Uitreiking beursboek bij Rutte & Zn.

491

Het was een ontspannen sfeertje op woensdag 12 december bij Rutte Distilleerderij & Zn. aan de Vriesestraat in Dordrecht. De winkel en de distilleerderij zijn nog in originele staat en in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, zijn nu de sfeervolle proefkamer en het museum gevestigd. In de proefkamer waren de deelnemers van de Drechtsteden BUSINESS Beurs 2012 bijeen gekomen om het beursboek in ontvangst te nemen en na te praten over de zakenbeurs.

Directeur Hendrik Jan van der Rhee van Drechtsteden BUSINESS BV bedankte de deelnemende bedrijven nogmaals voor hun deelname, het resultaat van de eerste editie mocht er zijn. Ook de plannen voor volgend jaar kwamen aan de orde. “Volgend jaar komt er zeker een vervolg. Wij zijn nu al hard bezig met het zoeken naar een locatie want we willen de beurs verspreid door de Drechtsteden gaan houden. Ook vinden er al gesprekken plaats met bedrijven en gemeentes,” aldus Van der Rhee.

Daarna nam Myriam Hendrickx, directeur van Rutte & Zn. het woord. Enthousiast vertelde zij in het kort de geschiedenis van het bedrijf en daarop aansluitend volgde een korte proeverij. Met behoud van het goede van de traditie van het voormalige familiebedrijf en met gebruik van alle nieuwe mogelijkheden, vervolmaakt iedere generatie Rutte op zijn eigen wijze het eeuwenoude distilleerproces. Uiteraard nog steeds zonder gebruik van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En dat was te proeven, de jenevers en likeuren smaakten voortreffelijk. De beursdeelnemers lieten zich het dan ook goed smaken en met een gevarieerd aantal heerlijke soorten kazen, smaakte de jenever extra lekker. Aan het eind van de beursboekpresentatie kreeg elke beursdeelnemer een doos met exemplaren mee. Elke beursbezoeker krijgt het beursboek toegestuurd.