Overig

UW GOEDE VOORNEMEN

443

Kent u dat gevoel….

Iedere werkdag, jarenlang, kom je elkaar tegen. Hetzelfde ritueel op dezelfde plaats met dezelfde hoofden. En vergeet niet de voorspelbare humor. Of dat niet te missen humeur, waarop we de klok gelijk kunnen zetten. We houden rekening met elkaar. Of houden we elkaar in stand?  Het toepasselijke ´Waarheen leidt de weg´ gonst al door uw hoofd.

Iedere dag vanzelfsprekend. Daar lijkt het op. Net zo vanzelfsprekend als een jarenlang huwelijk kan zijn. De eerste barstjes vertonen zich in de schijnbaar vlekkeloze relatie. Tegen beter weten in houden we de reputatie hoog; ´keeping up appearances!´ Eigenlijk bent u daar wel klaar mee….maar ja, wat is het alternatief?

Als we eerlijk zijn, gaat de lol er soms van af. En wat geldt voor u, geldt ook voor uw werknemer. Die vraagt zich na enige tijd af of er niet meer is tussen hemel en aarde. Of houdt liever alles bij het oude; gewoon je adem inhouden en niet verroeren. Veilig en comfortabel. Hoe dan ook samenwerken wordt op deze manier een saaie vertoning. Doodgewoon, iedere dag hetzelfde, in het ergste geval gewoon irritant.

Maar het kan ook anders. Huwelijken die niet stranden. Waarvan de echtelieden bruisen van levenslust.  Iedere dag is er weer één; Nieuw Geluk en Nieuwe Kansen. Wat steekt er achter dit geluk….

Kwestie van de juiste Aandacht. Een bedrijf heeft veel weg van een gezin. Wat kun je verwachten als het aan oprechte aandacht ontbreekt? Tussen partners verdwijnt het wederzijds begrip en vertrouwen. Bij kinderen verdampt het respect. Het kroost verandert in de welbekende ´draken´. Ontspoort zo´n kind, dan lijkt dit bijna een logisch gevolg. Voor uw personeel werkt dit niet veel anders.

Weet wat er leeft bij uw mensen. Tenslotte staat iedere (werk)dag in hun leven in het teken van uw bedrijf. Uw bedrijf is hun leven. Trotseren weer en wind. Treuzelend of met een noodvaart. Met of zonder eigen aardigheden.

Met aandacht krijgt u aandacht, een wisselwerking tussen u en uw personeel. Vertaalt zich naar winst voor uw bedrijf. En daar wordt iedereen beter van.

Makkelijker gezegd, dan gedaan. U bent werkgever en broodheer. Dus spelen er belangen. Voorzichtigheid lijkt geboden. En waarschijnlijk ontbreek het ook al even aan de juiste aandacht?

Iedere dag Nieuwe Kansen. Wij helpen u graag. Als ´buitenstaander´ met een vertrouwelijk oor hebben we meer invloed en een beter bereik. Samen bouwen aan inzet, vertrouwen en perspectief.  Met elkaar werken aan verbetering en resultaten, die niet onopgemerkt blijven.

Zo heeft u alvast een goed voornemen voor het nieuwe jaar.
Gezellige feestdagen en de allerbeste wensen voor 2015.