Overig

Verandering van omgang met IT is broodnodig

706

Als ik naar de bakker ga, verwacht ik daar brood te kunnen kopen. Dat lijkt me niet meer dan logisch. Ik vraag me nooit af of de bakker die ochtend wel witte bollen, vloerkadetten en volkorenbrood heeft gemaakt. Dat is immers een vanzelfsprekendheid. Een goed functionerende IT-omgeving wordt ook normaal gevonden. Toch is het goed om eens bij uw eigen situatie stil te staan. Is het allemaal wel zo goed geregeld als u denkt? Wat als zich een calamiteit voordoet? Heb ik IT in mijn eigen pand staan en wat gebeurt er dan bij brand of diefstal? En wat als de stroomvoorziening uitvalt? Heb ik mijn data dan nog? Kunnen mijn thuiswerkers dan wèl verder werken?

In de huidige maatschappij zijn we meer en meer afhankelijk geworden van IT. Zonder kunnen we al lang niet meer. IT is net als brood in Nederland een eerste levensbehoefte geworden. U kunt niet lang zonder eten, maar ook niet lang zonder IT. De maatschappij zou dan volledig ontwricht raken. Als alternatief voor bezoekjes aan de bakker bestaan er broodbakmachines voor thuisgebruik. In de praktijk staan die apparaten na korte tijd vaak achterin de kast te verstoffen. Het is gedoe, het kost tijd en zo’n broodbakmix uit de supermarkt haalt het niet bij het ambachtelijke brood van de bakker. Die snijdt het voor je en heeft er verstand van.

Een partij inschakelen met verstand van IT kan ik iedere organisatie ten zeerste aanbevelen. Wie zijn spullen onderbrengt in ons professionele datacenter, heeft in één klap een stuk minder zorgen. De kans op onbeschikbaarheid is nihil en de veiligheid groot.

Wij bakken geen zoete broodjes, maar doen wat wij beloven. Door IT aan de onderkant goed te regelen, ontstaat een stabielere werksituatie. Haperende en niet-functionerende IT behoort dan gegarandeerd tot het verleden. Wel zo prettig wanneer er brood op de plank moet komen. Ik nodig u van harte uit om in 2015 één van onze open middagen te bezoeken.

Iedere maand laten wij de aggregaten draaien en geven wij uitleg over de cloud en de technieken die wij gebruiken. Raak overtuigd van de voordelen en kom er zelf achter dat dit verhaal geen broodje aap is.

Gerben van der Veen Directeur/eigenaar van dataplace. Het grootste regionale datacenter van Zuid-Holland dat gevestigd is in Alblasserdam en onderdak biedt aan de IT omgevingen van instanties en bedrijven zoals bijvoorbeeld Boskalis.