Overig

Verminderen is een keuze

551

Maar is dat wel zo? Waarom investeren veel ondernemers in duurzame energie? Snappen zij het dan niet? Of snappen zij het juist wel?

Hier een paar feiten. Wist u dat . . .

“. . . ondernemers die met hun KvK op hun huisadres zijn ingeschreven en daar een werkplek hebben, zonnepanelen zakelijk aan kunnen schaffen en daardoor een terugverdienperiode van 1 tot 5 jaar hebben?”

“… wanneer u uw bedrijfspand van zonne-energie of led-verlichting voorziet, dat u mogelijk een terugverdienperiode heeft van 1 tot 6 jaar?”

“… wanneer uw verlichting in uw kantoor, showroom of loods meer dan 40 uur per week brandt en deze vervangt met led-verlichting, u de investering binnen de 3 tot 5 jaar terug heeft verdiend?”

“… u met 15 zonnepanelen een elektrische auto ieder jaar 20.000 kilometer kunt laten rijden, en dat de netto investering in een laadpaalinstallatie en de zonnepalen, voor een ondernemer tussen de € 2.000 en

€ 6.000 bedraagt?” Hoe vaak kunt u daar voor tanken?

“… u zonder gas uw (bedrijfs-)pand kunt verwarmen en dat de juiste bio-kachel ook vele belastingvoordelen biedt, waardoor ook deze duurzame investering meer dan de moeite waard is?”

“… de led-verlichting welke wij leveren zeer waarschijnlijk veel beter licht geeft dan wat u nu gebruikt?”

“. . . u met 170 zonnepanelen ca. 40.000 kWh kunt opwekken?”

Het kopen van 40.000 kWh kost rond de € 5.500,- per jaar, dat is over een periode van 20 jaar € 110.000,- (exclusief prijsstijgingen). Een zonnepaneleninstallatie kost u zonder enig belasting voordeel rond de € 55.000,-. Dus zonder belastingvoordeel levert het al geld op. Maar na belastingvoordeel, bedraagt de netto investering tussen de € 7.000,- en € 35.000,- afhankelijk van uw belasting positie.

Het belastingvoordeel wordt bepaald door het belastingtarief. Heeft u een eenmanszaak, VOF of een BV? Het netto voordeel voor IB klanten is groter.

Voor alle gevallen geldt: duurzame producten leveren u meer geld op dan spaargeld op een bankrekening. Zet uw geld dus niet op de bank, maar investeer op uw dak! Duurzaamheid is zeker zinvol, voor het milieu maar zeker ook voor de portemonnee!

Bent u intussen ook geïnteresseerd geraakt? Zou u willen weten wat duurzaamheid bij u kan opleveren? Nodig ons uit voor een kop koffie en een goed gesprek. Zon & Zo Duurzame Oplossingen Nederland BV. Bel ons op nummer (088) 88 01 555 of stuur ons een mail advies@zon-en-zo.nl

– Zon & Zo