Overig

Vierkante wielen

926

Sportliefhebbers hebben hun hart weer kunnen ophalen. Onze sportmannen en vrouwen hebben Nederland weer stevig op de kaart gezet. Prestaties van wereldklasse.

Positief nieuws, daar zien we met elkaar naar uit. Inmiddels staan alle seinen op groen voor ondernemend Nederland. Iedereen lijkt er klaar voor. Alle neuzen dezelfde kant op. Of toch niet?

Op de rem of vol gas verder? Aan u de keuze. Klinkt simpel, is het ook.
Geldt ook voor die ervaren ondernemer/directeur van een familiebedrijf. Borrelt en bruist doorgaans van de ideëen. Heeft tot voor kort weinig gemerkt van de economische tegenwind.

‘En hoe gaat het?’ Zuinig gezicht. ‘Eerlijk gezegd? Gaat wel, flinterdunne marges. Komt wel weer goed, denk ik. Zetten gewoon nog een stapje harder en moeten nét iets slimmer werken dan de rest.’ Klinkt optimistisch….

Toch is er meer aan de knikker. ‘Wist je dat we zijn ingekrompen? Je weet wel hoe het gaat, ontslag volgens de regels. Dus ook van medewerkers, die je liever niet ziet gaan. En natuurlijk gaat het nooit zoals je zou willen. Pijnlijk en onrustig, zorgt voor achterstand. Dát merken we.’

Vervolgt met ongeloof in de ogen. ‘Mijn plan is om te groeien, de grens over. Maar ik maak mij zorgen omdat een deel van het personeel uitgeblust lijkt. Weinig pit, motivatie laat te wensen over. Dat zie je terug in het werk. Dat kan écht beter. Geloof me, zo kunnen we niet groeien. We laten gewoon geld liggen. Zal dit eerst moeten oppakken, maar weet nog even niet hoe.’ Damagecontrole, terwijl je eigenlijk het gaspedaal zou willen intrappen… ‘Het komt wel weer goed’ is de geijkte reactie. Maar hoe zeker is dat? Personeel is voor veel ondernemers niet de eerste prioriteit geweest. Vanzelfsprekend is daar een reden voor. Maar zonder gemotiveerde medewerkers geen glorie.

Na het zuur komt het zoet….maar hoe zoet zal dit zijn? Beschikt u over een solide basis of heeft u op ‘los zand’gebouwd? Veel medewerkers hebben zo hun eigen idee gevormd over werk en toekomst.

De vraag is wat u daarvan zult merken. En zullen ze deze plannen met u delen, denkt u? Of komt dit als een complete verrassing… Op de rem of vol gas verder?

De keuze is aan u. Tijd voor een APK. Om met uw personeel vol gas uw doel te bereiken. Of rijdt u liever door met vierkante wielen? Voor u het verschil tussen finishen of stil staan…

APK voor uw personeel nodig?
Bel of mail ons 0182-515730 of info@werkend-nederland.nl.

– Jacqueline Bakker