Overig

Visser & Visser 25 jaar: Inspirerend ondernemerschap

958

Op 1 april is het precies 25 jaar geleden dat Visser & Visser werd opgericht in Rotterdam, door de heren Ger Visser en Steef Visser. Anno 2014 is Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs uitgegroeid tot een landelijk advieskantoor dat met acht vestigingen goed vertegenwoordigd is in de regio. Daarnaast werd eind 2013 de eerste internationale vestiging geopend, in Dubai. Eén van de Nederlandse vestigingen bevindt zich in Dordrecht die geleid wordt door vestigingsleiders Marco Ruit en Bernard de Vries. “We willen ondernemers in de Drechtsteden verder helpen en inspireren,” aldus laatstgenoemde.

Veelzijdig     

Visser & Visser is een veelzijdig kantoor. Dit is zichtbaar als we kijken naar dienstenpakket dat het kantoor aanbiedt. Marco Ruit vertelt: “Als full service advieskantoor bieden we naast de standaard accountancydienstverlening meer dan

genoeg mogelijkheden om ondernemers verder te helpen met hun bedrijf. Denk aan corporate finance, business advies, pensioenadvies en niet te vergeten dashboarding. Met dit laatste kunnen we ondernemers aan de hand van diens financiële en operationele data, de zogenaamde bigdata, helpen bij verbetering van de bedrijfsvoering.”

Inspireren

“Waar veelal gedacht wordt dat het accountancyvak draait om achteruitkijken, is dat bij ons absoluut niet het geval,”

aldus Bernard de Vries. “Natuurlijk is de informatie uit het verleden nodig en nuttig, vooruitkijken echter is veel belangrijker. Wij proberen onze klanten te inspireren en met hen te spreken over de stip aan de horizon. Waar wil een ondernemer heen? Wat is de koers die hij gaat varen? Dat zijn vragen waar ondernemers een antwoord op moeten formuleren. Wij staan hen daarbij graag terzijde. Deze rol past bij ons omdat we zelf ook ondernemer zijn. We kennen de kansen, uitdagingen en valkuilen waar ondernemers tegenaan lopen als geen ander.”

“Eind 2013 hebben we een vestiging van Visser & Visser geopend in Dubai. Veel ondernemers doen tegenwoordig internationaal zaken. Het is niet zelden dat de business zich niet beperkt tot Nederlanden en daarmee de landsgrenzen overstijgt. Doordat wij gevestigd zijn in de Verenigde Arabische Emiraten hebben wij uitstekend inzicht in de lokale omgeving, wetten en procedures. Daarnaast kunnen wij onze klanten op een breed

gebied ondersteunen, namelijk het opzetten van een vestiging daar, het leggen van lokale handelscontacten en andere ondersteuning op financieel en juridisch vlak.

Visser & Visser ondersteunt ondernemers zowel in hun eerste stap naar Dubai alsmede het gevestigde internationaal opererende bedrijfsleven dat begeleiding zoekt in internationaal structurering en belastingadvisering. Marco Ruit vertelt: “Wij zijn een accountant die het anders doet, dat willen we uitstralen.”

Lokaal betrokken

Vanuit Dordrecht werkt Visser & Visser met een team van ruim 40 mensen om iedere dag het beste te presteren voor hun klanten. Dat lukt alleen door dáár te zijn waar de klant is. Korte lijnen naar de klant, snel kunnen schakelen, dat zijn waarden die Visser & Visser erg hoog heeft staan. Dit blijkt mede uit de koers die de organisatie vaart: regionaal actieve vestigingen met medewerkers die de omgeving kennen en de taal van de ondernemer spreken.

“Vanuit Dordrecht treden we actief in contact met ondernemers in de regio,” zegt Bernard de Vries. “Dit doen we door aanwezig te zijn op diverse ondernemerskringen en -platformen. Vanuit deze contacten ontstaan er nieuwe ideeën en waardevolle samenwerkingsverbanden. Dit jaar is ons kantoor vijf jaar gevestigd in Dordrecht, we mogen zeggen dat we onze weg hier prima gevonden hebben!”