Overig

VLS Groep tot 2016 officiële cleaning en entertainment partner CHIO Rotterdam

709

Het was een soort van vooraankondiging. Tijdens de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles verscheen met enige regelmaat op de LED-boarding in de Kuip de tekst in beeld ‘VLS officiële cleaning partner CHIO Rotterdam’. Of de ruim 40 duizend aanwezige bezoekers zo enthousiast reageerden op  deze boodschap of enthousiast waren over de vijf doelpunten van de selectie van trainer Ronald Koeman werd die middag in april niet helemaal duidelijk. Zeker is dat de driejarige overeenkomst tussen het grootste hippische evenement in Nederland en VLS in het Kralingse Bos in Rotterdam met groot gejuich is ontvangen. “Het is prettig om als bestuur achter een groot internationaal evenement een nieuwe partner te vinden, die net als het CHIO steeds opnieuw stappen vooruit wil zetten,” aldus commercieel bestuurslid Jan de Mooij.

Als Gold-partner van Rotterdam Topsport, sponsor van onder andere het tweejaarlijkse World Port Tournament, Sparta, Feyenoord en FC Dordrecht, een handvol  amateurclubs in de regio en sinds kort ook met de toertochten van VLS OnTour is VLS inmiddels een bekende naam in het Rijnmondgebied. Het vanuit Zwijndrecht landelijk opererende schoonmaakbedrijf met haar 2 bedrijfsonderdelen VLS Schoonmaak en VLS Multiservice heeft de naam de ‘’Sportiefste Schoonmaker van de regio Rijnmond’’ te zijn. “Uit het feit dat we het recente partnership met het CHIO via de LED – boarding bij de drie betaald voetbalclubs in onze regio hebben gecommuniceerd, mag duidelijk zijn dat we trots zijn op deze nieuwe samenwerking,” aldus directeur Dennie van Leeuwen. “Wij denken bij VLS in kansen en zagen zakelijk een grote toegevoegde waarde in een samenwerking met het CHIO Rotterdam. Het oudste evenement in Rotterdam en een groot evenement van naam. Dat is ook de reden geweest om naast officiële cleaning partner, ook entertainment partner van dit evenement te worden. Wij gaan als VLS van het schoonmaken, gastvrijheid bieden en bezoekers faciliteren in het Kralingse Bos een waar feest maken. Door het jaar heen verzorgen wij ook alle schoonmaakwerkzaamheden van de CHIO Grandstand en de Sociteit van de Rotterdamse Manège als onderdeel van de samenwerking binnen de Hippische Alliantie Rotterdam. Wij houden alles voor tijdens en na het evenement keurig netjes en zorgen er voor dat elke avond op het CHIO wordt afgesloten met een optreden. Dat moet de manier van samenwerken met VLS nog eens extra onderstrepen.”

Van Leeuwen werd tijdens de contractondertekening in de CHIO Grandstand op het complex van de Rotterdamse Manège vergezeld door zijn manager relatiemarketing & sales, Rob Bom. “Toen bekend was dat het bestuur van het CHIO op zoek was naar een nieuw schoonmaakbedrijf, zijn we bij VLS de opties serieus gaan onderzoeken. Zo’n proces kost alleen even tijd, waarbij kosten en baten zorgvuldig tegen elkaar dienen te worden afgewogen. Het gaat immers om financiën, voldoende capaciteit, schoonmaken en uitdagingen. Maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we deze kans met beide handen wilden aangrijpen. Dit is een mooi, typisch Rotterdams evenement waar een prachtig netwerk achter zit van meer dan 250 betrokken bedrijven. Daar willen we als VLS graag de juiste synergie mee krijgen en zakelijk van proberen te profiteren. Sport als een platform voor het vergroten van de naamsbekendheid met daarbij de juiste relatiemarketing is voor ons bekend. Het CHIO is nieuw terrein, maar biedt nieuwe kansen. Meer dan gemiddeld zelfs. Dit evenement is een nieuw hoofdstuk in het boek VLS. Al moeten we niet onderschatten welke klus ons binnenkort in het Kralingse Bos te wachten staat. Het evenement duurt weliswaar vijf dagen, maar als cleaning partner hebben wij zeker drie weken werk aan het CHIO. Maar gelukkig hebben we bijvoorbeeld tijdens een ander groot evenement als het WK veldrijden al warm gedraaid. Onze recente geïntroduceerde slogan ‘VLS gewoon lekker schoon’, gaan we ook hier waarmaken,” aldus Bom.

De ambitie van de VLS Groep past volgens Jan de Mooij naadloos bij die van het CHIO. “Wij blijven een evenement dat continue wil innoveren en als economisch platform allianties slaat in de stad en regio.  Dat klinkt misschien niet helemaal logisch gezien de huidige economische situatie, maar het bestuur en de organisatie van dit evenement blijft steeds opnieuw de uitdaging aan gaan om te groeien. Daarom heeft het CHIO zich wederom gekandideerd voor twee grote evenementen in de komende jaren. Het EK junioren en Young Riders in 2016 en het EK springen in 2017. En de kansen op de Wereldruiterspelen van 2022 worden voorzichtig onderzocht. Bij dergelijke doelstellingen horen ambitieuze partijen zoals de VLS Groep. Met hen maken we in ambitie en doelstelling weer een stap voorwaarts. Zij gaan er in het Kralingse Bos niet alleen voor zorgen dat deze locatie er vijf dagen lang schoon en verzorgd uit ziet. Ze hebben bovendien beloofd elke avond feestelijk af te sluiten.”

“Wij hebben reeds gesprekken gevoerd met VLS over de invulling van het entertainment, maar de uitkomst daarvan moet helaas geheim blijven. Weliswaar zijn de namen die ik in de besprekingen voorbij hoor komen, net zo veelbelovend als de samenwerking tussen het CHIO en VLS. Het wordt in meer dan een opzicht een feest om met elkaar samen te gaan werken.”

Wilt u volledig op de hoogte blijven over alle topsport in Rotterdam? Volg Rotterdam Topsport dan via:

@RdamTopsport

Facebook.com/RotterdamTopsport