Overig

VMB Besturingstechniek in het nieuw

485

Het was op donderdag 4 en vrijdag 5 april feest bij VMB Besturingstechniek Hendrik-Ido-Ambacht. De aanleiding was de opening van het nieuwe bedrijfspand.

Open huis
In het kader van de festiviteiten hield VMB op donderdag 4 april open huis. Drechtsteden BUSINESS, Werkgevers Drechtsteden en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht werkten hierbij samen om geïnteresseerde ondernemers en bestuurders uit de regio kennis te laten met dit innovatieve bedrijf. Uitgever Hendrik Jan van der Rhee van Drechtsteden BUSINESS opende de netwerkbijeenkomst met dank aan Arie Verhoeven voor de gastvrijheid. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Economie Teunis Stoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Stoop roemde directeur Verhoeven voor zijn durf en ondernemerschap om te kiezen voor nieuwbouw van zijn bedrijf in deze economisch mindere tijd. Volgens de wethouder is ondernemend Hendrik-Ido-Ambacht stevig de boel aan het ‘opfleuren’ dankzij de bedrijven –waaronder VMB Besturingstechniek- die hun panden aan het upgraden zijn. Stoop kreeg vervolgens van een robot een glas champagne aangeboden om te proosten op het nieuwe pand. Deze robot, geprogrammeerd door VMB, liet zien waartoe het gespecialiseerde bedrijf toe in staat is. Directeur Arie Verhoeven schetste vervolgens de historie, de bouw en de werkzaamheden van zijn bedrijf. Daarna konden de gasten rondleidingen door het nieuwe gebouw volgen. Arie Verhoeven was blij met de belangstelling. “Het is altijd leuk als mensen belangstelling tonen voor hetgeen je doet.” Ook uitgever Hendrik Jan van der Rhee toonde zich tevreden over de BOB-bijeenkomst. “Het was een mooie aanleiding om hier onze BOB-bijeenkomst te organiseren. We hebben hier veel nieuwe gezichten gezien.”

Officiële opening
Een dag later op vrijdag 5 april was het de dag dat de officiële opening van het bedrijfspand plaatsvond. Mevrouw mr. Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technische industrie FME-CWM, was hiervoor uitgenodigd. Zij stak haar waardering voor directeur Arie Verhoeven van VMB Besturingstechniek niet onder stoelen of banken: “Waar maak je nu nog mee, dat een ondernemer durft te investeren in zo’n prachtig nieuw bedrijfspand? Dit is goed voor de maakindustrie waar VMB Besturingstechniek een exponent bij uitstek van is.” De volgende spreker was Jan Houweling van Architektenburo Houweling in Bleiswijk heeft het pand ontworpen en liet in volgelvlucht het proces passeren. Na hem nam Yvo Batenburg, directeur van Aannemersbedrijf Batenburg BV uit Bergschenhoek, het woord en zei onder meer: “Het is een duurzaam gebouw, dat met het geheel eigen karakter uitstekend bij VMB Besturingstechniek past.” Daarna vertelde Eddie Mennen, managing director van Yaskawa Benelux, over zijn bedrijf en als laatste nam Arie Verhoeven het woord. Hij ging in op de historie van zijn bedrijf, over de bouw van het pand en de activiteiten van VMB Besturingstechniek. De medewerkers van VMB stonden daarna gereed voor rondleidingen door het bedrijf. De 200 gasten konden het nieuwe pand bewonderen en met elkaar netwerken. De twee dagen feest ter ere de nieuwbouw zaten erop. Meer dan geslaagd, vond Arie Verhoeven. ‘s Avonds was er –ook in het nieuwe pand- een zeer druk bezocht besloten feest voor familie, vrienden en kennissen.