Overig

Volkswagen Jetta Hybrid combineert spaarzaamheid met sportiviteit

1261

De Volkswagen Jetta is er nu ook als hybride waardoor de zakelijke berijder profiteert van het voordelige bijtellingstarief van 14%. De Jetta Hybrid biedt bovendien een bijzonder luxe uitrusting met onder meer cruise control, een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel en led achterlichten. De nieuwe Volkswagen Jetta Hybrid is al verkrijgbaar vanaf € 29.990,- en per direct te bestellen bij uw Volkswagen-dealer Ames.

Manager Volkswagen Paul Waltjen van Ames vertelt waarom de Jetta Hybrid een belangrijke auto voor de Nederlandse markt is. “De Jetta Hybrid is de eerste hybride auto van Volkswagen en met slechts 14% bijtelling een zeer interessante auto voor de zakelijke rijder. Met zijn technische hoogstandjes en luxe uitrusting behoort de auto tot de fijnste keuzes die in aanmerking komen voor 14% bijtelling. Volkswagen heeft de hybride auto net zolang door ontwikkeld totdat zij er zeker van was dat zij met het mooiste en beste product op de markt kon komen. Typisch Volkswagen om voor het hoogst haalbare te gaan.”

Bijzonder indrukwekkende topprestaties
Dat een hybride auto spaarzaamheid kan combineren met sportiviteit, bewijst de Jetta Hybrid. Waltjen: “De gloednieuwe 1,4 TSI-motor en 20 kW sterke e-motor leveren in boost-modus een gecombineerd vermogen van 170 pk en een vorstelijke 250 Nm trekkracht. De Volkswagen Jetta Hybrid wordt aangedreven door een 150 pk sterke 1.4 TSI benzinemotor en een 20 kW elektromotor. Deze full paralell hybrid rijdt tot 70 km/h en maximaal 2 kilometer op enkel elektriciteit. In boost modus leveren benzinemotor en e-motor samen tot wel 170 pk en 250 Nm koppel.” Enthousiast vervolgt Waltjen: “Recent bereikte een Jetta Hybrid-prototype op de zoutvlakten van het Amerikaanse Bonneville een topsnelheid van 300 km/h, een record voor dit type hybride. Dit is bijzonder indrukwekkend. Als je dit vergelijkt met andere auto’s in de 14% bijtelling categorie laat de Jetta duidelijk de beste prestaties zien.”

Eén van de zuinigste en schoonste auto’s op de Nederlandse markt
De Jetta hybride wordt één van de zuinigste en schoonste auto’s op de Nederlandse markt. Omdat het gemiddeld verbruik 1 op 25,6 is en de CO2-uitstoot 95 gram per kilometer valt de Volkswagen Jetta Hybrid in 14% bijtelling categorie. “Dankzij de combinatie van de 150 pk sterke TSI-motor, een 20 kW elektromotor en de DSG-automaat is de Jetta Hybrid zeer efficiënt. Dat vertaalt zich in een CO2-uitstoot van 95 g/km, dus 14% fiscale bijtelling,” legt Waltjen uit. Dankzij deze efficiënte hybridetechnologie is de nieuwe Volkswagen Jetta Hybrid één van de schoonste en zuinigste auto’s in zijn klasse. Volgens Waltjen sluit de Sedan – met zijn opvallend geringe CO2 uitstoot – uitstekend aan bij de visie van Ames waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Ames is met succes aan de slag gegaan met de integratie van duurzaamheid in haar dagelijkse bedrijfsvoering. Wij willen een duurzame mobiliteitspartner zijn voor onze klanten en willen graag adviseren bij het kiezen van zuinige voertuigen, alternatieve brandstoffen en elektrisch rijden. Het Bovag certificaat Erkend Duurzaam dat Ames onlangs heeft verdiend met duurzame bedrijfsvoering, is hiervan het bewijs.”

Ruim interieur, sportief design en veel rijcomfort
Zoals elke Jetta kenmerkt de hybrideversie zich door een ruim interieur, sportief design en veel rijcomfort. De hybride is herkenbaar aan een dichte grille en Volkswagen-logo’s met blauwe accenten. Daarbij vallen ook de speciaal ontworpen voorbumper en zijskirts op, die de auto extra karakter geven. Hetzelfde geldt voor de spoiler op de kofferklep en de Hybrid-badges. Bovendien zijn ook in het interieur specifieke Hybrid-accenten verwerkt. Ten slotte springt de Volkswagen Jetta Hybrid direct in het oog met LED achterlichten. “De Hybrid heeft alle sterke punten van de Jetta. De dichte grille, de speciale bumpers, de aerodynamische zijskirts, de achterspoiler en het speciale wielontwerp zijn gemaakt om de luchtweerstand zo laag mogelijk te krijgen. De auto heeft hierdoor genoeg aan 4,1 liter benzine per honderd kilometer,” verklaart Waltjen.

Jetta Comfortline; zeer luxe uitgeruste zakensedan
De 474 cm lange sportsedan biedt zeer veel interieurruimte en een bagageruimte van 374 liter. Tevens is de achterbankleuning neerklapbaar voor het geval je grotere spullen mee wilt nemen.

“Het model wordt standaard geleverd als zeer complete Comfortline met 16-inch lichtmetalen wielen, boordcomputer ‘Plus’, Climatronic volautomatische airco, cruise controle, een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel en Hybrid-specifieke interieuraccenten. De Jetta Hybrid Comfortline blinkt niet alleen uit op het gebied van zuinigheid en milieuvriendelijkheid: het is ook een zeer luxe uitgeruste zakensedan. Tot de standaarduitrusting van de Jetta Comfortline behoren onder meer een DSG automatische transmissie, de boordcomputer ‘Plus’, een climatronic volautomatische airco, cruise controle en een met leer bekleed stuurwiel. Daarbij staat de Jetta Hybrid Comfortline op smaakvolle 16-inch ‘Stratford’ velgen.”

Nog meer luxe voor de Jetta Highline
Waltjen vertelt dat de uitrusting van de luxueuze Highline-versie wordt uitgebreid met 17-inch wielen, boordcomputer ‘Premium’ en Bi-Xenonverlichting met LED dagrijverlichting. “De Jetta Hybrid is sowieso voorzien van de nodige luxe zoals DSG automatische transmissie, climatronic volautomatische airco, cruise controle, een met leer bekleed stuurwiel en een RCD 510 audiosysteem met acht luidsprekers en mp3-functie zijn standaard.” De Highline vult het geheel aan met een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel en een premium boordcomputer met kleurenscherm. Ten slotte is de Highline voorzien van luxueuze Hybrid-interieurstof en achtvoudig verstelbare voorstoelen. Waltjen: “De Highline Hybrid is verkrijgbaar vanaf € 32.390,-.” Bovendien is er speciaal voor de zakelijke rijder een Executive-pakket verkrijgbaar tegen een meerprijs van € 1.577,-. Dit omvat onder meer een RNS 315 navigatiesysteem met als speciale functie de weergave van de energiehuishouding van het hybridesysteem.

Bovenaan het lijstje van veel leaserijders
Tot slot zet Waltjen de voordelen van de eerste hybride auto van Volkswagen nog even op een rijtje. “De Volkswagen Jetta Hybrid is een zeer interessante auto voor de zakelijke rijder. Met deze auto kun je goed voor de dag komen terwijl je toch profiteert van slechts 14% bijtelling. En om zijn prestaties hoef je het niet te laten. Als je goed met het gaspedaal omgaat, kun in een Jetta Hybrid volledig elektrisch weg rijden. Tot een snelheid van maar liefst zeventig kilometer per uur. Zijn rijgedrag is behoorlijk pittig. Bovendien is de auto zeer luxe uitgerust en voldoet de auto aan alle eisen die Volkswagen aan haar auto’s stelt. We verwachten dat dit te samen zorgt dat de auto bovenaan het lijstje van veel leaserijders komt te staan.” Hij besluit: “Wij ontvangen u graag in één van onze showroom voor meer informatie over de Volkswagen Jetta Hybrid.”

De Jetta Hybrid is per direct te bestellen bij uw Volkswagen-dealer Ames. De leveringen starten in het eerste kwartaal van 2013.

Ames staat er achter
Ames staat niet voor niets al jarenlang bekend als dé Volkswagen dealer van de regio. Want wie één van de Ames vestigingen bezoekt, komt er al snel achter dat het bieden van service en kwaliteit geen loze beloftes zijn. Een enthousiast team van specialisten staat graag voor u klaar.