Overig

‘We zijn een vreemde eend in de transportwereld’

964

Net als in een goed huwelijk draait de motor van Actie Radius op vertrouwen. Eigenaren Dominique Bolssens en Rick van Heck vormen dan ook een twee-eenheid, zowel binnen als buiten de muren van hun speciaal transport & koeriersbedrijf. En niet voor niets zitten grote namen als AKZO, Vopak en Air Products in hun klantenbestand. Maar hoe bouwden die voormalig bankmedewerkster en rechtenstudent nu een succesvol transportbedrijf in de rauwe wereld die Botlek heet?

Dominique: “Actie Radius vervoert alles voor de industrie, behalve de producten zelf. Dus niet de olie, maar de oliepijp. Ons bedrijf is helemaal afgestemd op dat speciale vervoer. Denk bijvoorbeeld heftrucks en wagens met kranen, maar ook aan goed opgeleide medewerkers. De grootste klussen die we hebben zijn de turnarounds. Daarbij wordt een hele fabriek stil gelegd voor onderhoud. Alles moet zo snel mogelijk uit elkaar, nagekeken worden bij verschillende bedrijven en weer terug. Daar helpen wij bij. Hier in de Botlek, in Moerdijk en de Hoogovens, maar ook internationaal. Daarnaast fungeren we ook als koerier. Zo halen we bijvoorbeeld oliemonsters bij olietankers op die met spoed geanalyseerd moeten worden. Als het om maatwerk, extra service of speciale hulpmiddelen gaat, dan bellen ze ons. Daar zijn we trots op.”

Rick: “Actie Radius is ontstaan uit een studentenbaan. Ik reed rond als koerier in een oude Volkwagenbus met gordijntjes, haha! Via een goede klant ben ik bij verschillende bedrijven binnengekomen en zijn we verder gegroeid naar het gespecialiseerde transportbedrijf met twintig medewerkers dat we vandaag de dag zijn. Wat ons geheim is? Dominique en ik vullen elkaar fantastisch aan: ik het commerciële gedeelte, zij de boekhouding en het personeel. We hebben samen een fijn team van medewerkers opgebouwd en opgeleid. En dat merken klanten. Ze weten ons te vinden omdat we gespecialiseerd zijn, geen nee zeggen en omdat ze ons kunnen vertrouwen.”

Dominique: “Betrouwbaarheid is ook belangrijk in de relatie met je accountant. Die vonden we zeker bij onze voormalige accountant Henk de Bruin. Maar daarnaast is het steeds belangrijker dat een accountant ook met je meedenkt. Nu Henk met pensioen is, is de samenwerking met opvolger Otwin van Drunen van DRV weer heel verfrissend. Hij gaat echt naast je zitten en denkt met je mee als ondernemer, geeft goede strategische adviezen en helpt op een creatieve manier met de financiering. Daarnaast helpt DRV ons ook al jaren met de jaarcijfers, die samenwerking is uitstekend.”

Rick: “We zijn een vreemde eend in de transportwereld. Niet alleen door onze achtergrond, maar ook omdat we geen bedrijf van rauwdouwers zijn. Communicatie met klanten en medewerkers vinden we juist heel belangrijk. En daarnaast zijn we ook nog eens atypische ondernemers: we hebben niets met netwerkclubs, zijn wars van expansiedrift en ik loop het liefst in mijn korte broek, haha! Maar zolang je als ondernemer onderkent wat je wel – maar juist ook niet goed – kan, dan creëer je de vrijheid om je dingen op je eigen manier te doen.”

Wilt u meer weten over Actie Radius? Kijk op www.actie-radius.nl.

DRV Accountants & Adviseurs heeft elf vestigingen in Zuidwest-Nederland, waarvan vier in Zuid-Holland: Rotterdam, Hellevoetsluis, Oud-Beijerland en Sliedrecht.