Overig

Werk aan de N3 en de Wantijbrug

666

De Verkeersonderneming

Als uw bedrijf gevestigd is rond de N3 kan het u niet zijn ontgaan. Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3. Dat is hard nodig, want de weg is in slechte staat.

De N3 krijgt een nieuwe fundering en stil asfalt. De verlichting wordt vervangen door ledverlichting en er komen stillere voeg-overgangen bij de bruggen. Waar nodig voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan viaducten en geluidsschermen. Dat alles is nodig om te zorgen dat de N3 straks weer jaren mee kan. Om de hinder te beperken, worden volledige wegafsluitingen in (lange) weekenden gepland. Op overige (werk)dagen blijft de N3 in beide richtingen open, wel met een aangepaste verkeerssituatie. Het werk wordt in fases uitgevoerd en duurt tot eind 2021. Alle actuele informatie over de werkzaamheden zijn te vinden op: www.N3werkzaamheden.nl.

Hoewel de N3 doordeweeks open blijft, is er een aangepaste verkeerssituatie met minder rijstroken waardoor u en uw medewerkers er langer over doen om op het werk te komen. Rijkswaterstaat biedt via het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar ondersteuning aan werkgevers in de omgeving van de N3. We vinden het belangrijk om automobilisten, werkgevers en logistieke bedrijven alternatieven te bieden tijdens het groot onderhoud. Zo kunnen werkgevers kosteloos een thuiswerkonderzoek laten uitvoeren, kan er drie maanden een e-bike probeerpool bij het bedrijf worden neergezet en is ondersteuning en advies beschikbaar bij het slimmer inrichten van mobiliteitsbeleid. Er is een Toolbox N3 ontwikkeld met communicatiemiddelen die werkgevers kunnen gebruiken voor medewerkers, bezoekers en leveranciers. Mensen die rond de N3 wonen, kunnen gratis vijf dagen lang een elektrische fiets proberen via een van de deelnemende fietsenwinkels. Er is een pilot gestart waarbij een elektrische bakfiets kan worden geprobeerd en automobilisten kunnen met korting een elektrische fiets aanschaffen mits ze die vervolgens gebruiken om naar het werk te gaan.

Wilt u als werkgever ondersteuning bij het faciliteren van reis-alternatieven en/of thuiswerken? Neem contact op met projectleider Anna Schouten via de website www.samenbereikbaar.nl