Overig

Woontrends

1305

OPEN KEUKENS

Waar in het verleden open keukens helemaal in waren zie je tegenwoordig de keuken een aparte plek in het huis krijgen. Het concept van open keukens lijkt af te nemen’, zegt een bekende makelaar. ‘Veel van mijn cliënten kiezen ervoor om de keuken en woonkamer gescheiden te houden om een aantal redenen, waaronder het gevoel van meer ruimtelijkheid’. Ook kan een keuken tijdens het koken best een rommeltje worden. Het is fijn als je af en toe gewoon een deur dicht kan doen.

BRONS- OF KOPERKLEURIGE KRANEN

Het afgelopen jaar hebben veel mensen hun keuken gerenoveerd door hun kraan te vervangen door koperen of bronzen exemplaren’, zegt een woontrendwatcher. Ze waarschuwt dat het niet lang erg modieus zal blijven. In plaats van brons,- goud, of koperkleurige kranen raadt ze geborsteld nikkel of roestvrij staal aan. ‘Dat is tijdloos, en je kan het niet linken aan een designtrend. Rechte lijnen en klassieke kleuren zijn daarentegen wel tijdloos’. Maak van uw huis een ‘home’.

LOFTDEUREN

Wij vonden deze interieurtrend eigenlijk wel tof, maar niet iedereen is het daar mee eens. ‘Het begon als een interessant accent, maar nu zijn loftdeuren overal. Het is typisch zo’n trend die snel gaat vervelen. Een bekende interieurontwerper vertelt: “Het is niet alleen overdone, het sloeg nooit echt ergens op. Ze zijn verschrikkelijk slecht in het blokkeren van geluid, aangezien ze gewoon over de deurpost hangen. Daarnaast kunnen loft-deuren een beetje overdreven aanvoelen in moderne huizen.”

OVERAL GRIJS

Er was een tijd dat alles zandkleurig, beige en grijs moest zijn. Wees geen grijze huismus! Of beter gezegd: heb geen helemaal grijs huis. Dat is alweer bijna ‘uit’. Grijze vloeren, grijze muren, grijze keukenkastjes… Grijs zien als neutrale basis is een trend die voorspelbaar begint te voelen’. ‘Ik heb kopers die me specifiek vragen om huizen die niet helemaal grijs zijn’, zegt een makelaar. Grijs en beige (allerlei aardetinten) zijn achterhaald. Tegenwoordig zijn kleurrijke interieurs weer helemaal in.

HERFST- EN WINTERKLEUREN

Het is herfst, de winter komt eraan, het is frisser buiten, de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren en het wordt steeds sneller donker. Tijd om het interieur warm en gezellig te maken. Nu we meer tijd thuis doorbrengen zijn we ook eerder geneigd om ons interieur wat aan te passen. Je bent in een andere stemming dan in de zomer. Het leven speelt zich meer binnen af. De open haard gaat aan en mooie verlichting zet de toon in het huis. De muren krijgen een ander kleurtje. Kortom, maak het gezellig thuis.