Overig

Wie laat jij toe in je leven?

459

Stel: je leeft je hele leven in één kamer. Je mag deze kamer vullen met mensen die je graag om je heen hebt. Maar let op: via de deur in deze kamer kunnen alleen mensen naar binnen, niet naar buiten. Wie in de kamer zit, zal daar blijven. Ook al zijn ze toch niet zo leuk als je dacht. Als dit in het ‘echt’ zou gebeuren, zou je dan selectiever zijn in de keuze van welke mensen je toe zou laten in je kamer? De mensen waaraan ik deze vraag stelde, reageerden: ‘’Ja, met die wetenschap zou ik veel selectiever zijn’’.

Bedenk, met deze vraag in je achterhoofd, wat voor kamer je zelf hebt gecreëerd. Als je veel drama om je heen hebt, vraag jezelf dan eens af: welke mensen heb je in je leven toegelaten die dat veroorzaken? En als er veel chaos is, wie veroorzaken dan die chaos? Zijn dit harde, boze of verzuurde mensen? Kan het zijn dat je teveel mensen (en dan met name de verkeerde) toelaat in je kamer? De meeste mensen die dit lezen zullen een moment hebben van ‘’het zal toch niet waar zijn!’’.

Een belangrijke vraag is: hoe kies je wie je wel of niet in je kamer toelaat? Wees daarin bewust van je eigen waarden en passies. Bedenk wat voor soort mensen je om je heen wilt hebben. Wie niet aan je waarden en passies voldoen, komen niet in je kamer. De keuze is aan jou.

Deze denkwijze werkt overigens ook heel goed bij het bouwen van een zakelijk netwerk. De mensen die je in je netwerk toelaat, moeten mensen zijn waar je graag mee wilt werken en die jouw waarden en passies delen. Zo doen we dat ook bij BNI, al 29 jaar de meest succesvolle netwerkorganisatie ter wereld. Hier werken leden samen die elkaar kennen en vertrouwen. Zo kunnen ze veel business voor elkaar genereren. BNI Rotterdam heeft 18 netwerkgroepen in de regio Rotterdam. Er zijn zowel ochtend- als middaggroepen. Wil je ook ervaren hoe deze manier van netwerken werkt? Kom dan gerust eens op bezoek bij een van onze netwerkgroepen.

Je kunt ons bereiken via admin@bni-rotterdam.nl

– Ton Dekker