Overig

Wie wint de KvK Ondernemersprijs Drechtstreek 2012?

497

EGM Architecten en Van Aalst Marine & Offshore uit Dordrecht en Valk Welding uit Alblasserdam zijn door de vakjury genomineerd voor de KvK Ondernemersprijs Drechtstreek 2012. Zij werden door jurysecretaris Rob van den Besselaar van KvK Rotterdam verrast met een taart en oorkonde. De winnaar wordt op dinsdag 8 januari 2013 bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Theater de Willem in Papendrecht.

De KvK Rotterdam zet succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers met de jaarlijkse competitie om de Ondernemersprijs Drechtstreek. Dit jaar staat de prijs in het teken van succesvol en grensverleggend ondernemerschap. De jury was unaniem lovend over de drie genomineerden, omdat zij zich binnen dit thema sterk weten te onderscheiden.

EGM Architecten
EGM Architecten is in 1974 ontstaan uit een fusie van de architectenbureaus Gerritse en Van Eijkelenboom. Inmiddels behoort het bedrijf tot de grootste architectenbureaus van Nederland. De jury roemt de onderneming om haar innovatie op het gebied van vormgeving, bouwkunde en techniek. EGM Architecten is bovendien letterlijk grensverleggend met projecten in het Midden-Oosten, het Verre-Oosten, Rusland en China. Erik Fokkema, voorzitter van de directie van EGM, over de nominatie. “Wij doen gewoon waar we goed in zijn. Deze competitie biedt ons een mooie kans om de dienstverlening in de regio Drechtstreek eens goed in de schijnwerpers te zetten.”

Valk Welding
Valk Welding is expert op het gebied van lassystemen. In de jaren 80 zorgde het voor een succesvolle introductie van lasrobots. Met inmiddels 95 man in loondienst en vestigingen in onder ander Tsjechië, Denemarken en Frankrijk is Valk Welding volgens de jury bewezen succesvol en grensverleggend. Remco Valk is trots op de nominatie. “Wij hebben onszelf dit jaar voor het eerst opgegeven voor deze prijs, omdat het thema uitermate goed bij ons past. We dragen onze technische kennis uit tot ver over de grenzen en weten ons na al die jaren blijvend te onderscheiden op ons serviceniveau.”

Van Aalst Marine & Offshore
Ook Wijnand van Aalst, directeur van Van Aalst Marine & Offshore, gaf zichzelf dit jaar op voor de Ondernemersprijs Drechtstreek 2012. “Ons bedrijf heeft sinds de oprichting een sterke groei doorgemaakt en onze bedrijfsactiviteiten fors uitgebreid, daarmee staan we trots in de competitie.” De oorsprong van het bedrijf ligt in de betonindustrie waarbij een vacuüm-druksysteem werd ontwikkeld om cement uit een schip te zuigen en in een silo te pompen. Vanaf 1979 werd dit de basis van de nieuwe onderneming.

De kernactiviteit van het huidige bedrijf is het ontwikkelen en leveren van droge bulk systemen welke onder andere worden gebruikt aan boord van supply vessels in de olie- en gaswinning offshore industrie.