Overig

Zakelijke motivatie

995

Bijna iedere ondernemer heeft weleens een dag waarop de motivatie iets minder is. Gewoon even geen zin. Dat kan gebeuren, maar wat doe je in zo’n geval? Inspiratie zoeken. Dat doe ik bij BNI, Business Network International, waar we niet alleen netwerken en elkaar zakelijke opdrachten genereren, maar ook elkaar helpen en inspireren. Over motivatie heb ik de volgende tips:

1) Minimaliseer contact met ‘negatieve’ mensen.

Je kent ze vast wel: Mensen die altijd iets te zeuren hebben. Want in hun ogen is iets nooit goed genoeg. Het is misschien niet altijd mogelijk, maar probeer deze mensen zoveel mogelijk te vermijden. Ze kosten veel energie.

2) Verstevig de banden met mensen die veel energie geven.

Deze mensen ken je ook wel: mensen die je laten lachen, maar ook met je praten of je helpen als je er even niet uitkomt. Het zijn vaak mensen waar je iets van leert. Zoek ze op, praat gezellig bij en bezoek bijvoorbeeld samen een netwerkbijeenkomst.

3) Lees over of kijk naar positieve dingen.

Lees een boek of magazine waar je vrolijk van wordt. Of kijk naar een inspirerend programma waar je energie van krijgt. Alles is goed, zolang het maar positieve energie geeft.

4) Maak een prioriteitenlijst.

Op de prioriteitenlijst noteer je wat je wilt en wat je moet doen. Dat geeft overzicht en maakt keuzes maken gemakkelijker.

5) Stap voor stap.

Pak het lijstje dat je hebt gecreëerd en kies elke dag enkele items om uit te voeren. Stap voor stap. Zo wordt de prioriteitenlijst iedere dag korter. Je zult verstelt staan hoeveel energie je daarvan krijgt.

6) Omgeef jezelf in een groep met inspirerende mensen.

Bij BNI, de meest succesvolle zakelijke netwerkorganisatie ter wereld, is er iedere dag een ontbijtbijeenkomst waar ondernemers bijeenkomen om de dag geïnspireerd te starten. Ze genereren zakelijke opdrachten – en dus meer omzet – voor elkaar, ondersteunen en vertrouwen elkaar. En dat geeft positieve energie. Wil je ook een bijeenkomst bijwonen? Neem gerust contact met me op, dan nodig ik je uit voor een van onze 17 netwerkgroepen in de regio Rotterdam.

Heb je nog andere tips? Laat het ons weten via de contactgegevens op deze pagina.

– Ton Dekker