Overig

Zomertips

757

In een vorige column heb ik er al aandacht aan besteed. Hoe blijf je er representatief uitzien bij hogere temperaturen? De eerste warme dagen hebben we  achter de rug en voor velen blijft het dan een uitdaging om zakelijk goed gekleed voor de dag te komen. Dat blijkt ook uit de vragen die we hierover krijgen in de winkels. Daarom hierbij nog wat tips.

Kies voor natuurlijke en luchtige stoffen. Ga bijvoorbeeld voor een linnen pak of een fijn katoenen shirt. Zolang het maar ademt en vocht opneemt. Dat kunnen tegenwoordig ook synthetische materialen zijn die de eigenschappen van natuurlijke stoffen hebben zoals Cool Wool. Cool Wool is een wolkwaliteit met een koelere greep die je heel goed zomers kunt dragen. En gelukkig hebben deze stoffen ook veel minder de eigenschap om te kreukelen.

Zowel de dames als de heren kunnen tijdens de warme zomerdagen ook prima voor Casual Chic kiezen. Een stijl waarbij zakelijke kledingstukken worden afgestemd op comfortabele casual items. Combineer bijvoorbeeld een katoenen chino met een getailleerd jasje en een mooi katoenen shirt of blouse. Heren kunnen daarnaast ook een mooie polo dragen gecombineerd met een zomers pak.

Dit seizoen overheerst de jurk voor de dames. Met een jurk zie je er altijd goed uit en de jurk is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ook de lange jurk en maxirok zijn terug en heel goed zakelijk te dragen met een jasje of een net vestje.

Als de zon schijnt kies je voor fellere kleuren. Hiermee straal je optimisme uit. Wij adviseren graag welke kleuren bij je passen en hoe ze het beste te combineren zijn.

Als laatste nog een aantal tips over wat je beter niet kunt dragen op het werk of naar een zakelijke afspraak. Korte mouwen, dat is  altijd lastig. Beter is het om de mouwen om te slaan. Dat geeft direct al een actieve houding.

En wellicht ten overvloede, maar korte broeken en slippers zijn echt not done. Bewaar deze items voor je vrije tijd. Want door er te allen tijde netjes uit te zien, dwing je respect af en word je serieuzer genomen. En dat willen we toch allemaal.