Overig

A2B-online Container B.V. breidt diensten uit naar Immingham en Teesport met charter derde containerschip

607

 

“Vanaf 3 juni zullen we drie schepen in charter hebben”, zegt Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online Container. “Het is bijna onwerkelijk wat we in een jaar bereikt hebben. De huidige capaciteit van de dienst op Immingham was niet toereikend meer. Bovendien wilden wij de frequentie van het aantal afvaarten opvoeren. Dit heeft ons doen besluiten om de MV ANJA, een 326 TEU container schip, te charteren. Zij is eigendom van het Nederlands bedrijf Holwerda en ideaal geschikt voor zowel Immingham alsmede Teesport welke we in ons vaarschema zullen opnemen.”

Teesport
André Mast, commercieel directeur van A2B-online Container vervolgt: “dit betekent dat wij onze klanten nu vijf afvaarten per week aanbieden naar Immingham wat natuurlijk fantastisch is. Plus één afvaart per week naar Teesport om mee te beginnen.” Gerard de Groot voegt er aan toe: ‘We verwachten dit jaar het aantal afvaarten op Teesport te verhogen. Tevens loopt onze route naar London Thamesport behoorlijk vol, zodat ook hier een verhoging van het aantal afvaarten een logische stap is.”

Trein
Naast deze ontwikkeling zal er ook drie keer per week een ‘dedicated’ trein rijden. Uiteraard zullen de containers middels de short sea diensten verder vervoerd worden. Tevens kunnen deep sea containers, welke met dezelfde trein zullen arriveren, verscheept worden met de barge naar andere terminals.

Kees Vierhouten, de belangrijkste investeerder van A2B-online Container, concludeert: ‘Het is vooral het succes van de cluster van onze klanten, onze partners, onze medewerkers en ons management inclusief de trailer-divisie. Wij zijn trots dat we dit product in de markt hebben kunnen zetten en hebben kunnen door ontwikkelen. Volgens mij is dit niet het laatste”, voegt hij er met een glimlach aan toe.