Overig

Angélique van de Water gekozen tot secretaresse van de regio

333

Voor de vijfde achtereenvolgende keer vond op 18 april jl. de verkiezing van de secretaresse van de regio plaats bij het Da Vinci College in Dordrecht. De acht genomineerde secretaresses zaten op de eerste rij van het congrescentrum gespannen te wachten wat hen de middag zou bieden.

Zangeres Leonie van der Wal opende de feestelijke prijsuitreiking met het nummer ‘Superwoman’ van Alicia Keys. De secretaresses voelden zich hierdoor onmiddellijk aangesproken. Gastheer en presentator Co Bliekendaal van het Da Vinci College heette vervolgens iedereen welkom en liet de winnaressen van de vorige edities nog eens de revue passeren. Direct daarna werden de eerste cadeaus al uitgereikt door Anne Wietske de Louw van het Postillion Hotel Dordrecht. Zij verraste de genomineerde secretaresses niet alleen met bonbons, maar ook met een gratis overnachting plus ontbijt in één van de Postillion Hotels in Nederland. “Ik hoop echter dat jullie in de buurt blijven en bij ons in Dordrecht komen overnachten,” zei ze. Anna Houtman –winnares van de secretaresse van de regio verkiezing 2012- vertelde vervolgens in een filmpje dat de prijs haar veel aandacht en waardering heeft opgebracht.

Leonie van der Wal, naast zangeres ook zangpedagoge, nam het roer over en vertelde de aanwezigen dat er gezongen ging worden. Na een aantal zangoefeningen met het publiek door het nadoen van sirenes, het nadoen van startende motoren, ademhalingsoefeningen en ‘twang-zingen’ probeerde zij in een halfuurtje alle aanwezigen het prachtige en gevoelige nummer ‘Someone like you’ van Adele glashelder te laten zingen. Deze poging slaagde bijna. Het werd langzamerhand tijd voor de hoofdmoot van het programma. Presentator Co Bliekendaal startte met de ceremonie tot de verkiezing van de secretaresse van de regio. In filmpjes -gemaakt door leerlingen van de mediaopleiding van het Da Vinci- stelden de secretaresses zich aan het publiek voor en gaven zij tips aan de leerlingen van de secretaresseopleiding die in de zaal aanwezig waren. De jury, bestaande uit Nelleke Smits (directeur van hoofdsponsor IvSupport), Anna Houtman (winnares vorig jaar) en Maggie Grozdanic, zette de secretaresses één voor één in de schijnwerpers, waarna de secretaresses op film vertelden waarom zij dachten een goede kans te maken om tot winnares uitgeroepen te worden.

Het meest spannende moment brak aan, steeds sneller gingen de foto’s van de genomineerden over het scherm om uiteindelijk tot stilstand te komen bij de foto van Angélique van de Water. Zij was unaniem tot winnares gekozen door de vakjury. “Angélique beheerst het vak tot in de puntjes, geeft leiding aan de secretaresses bij Luxaflex, coacht jonge collega’s en secretaresses in opleiding en voert nog enkele andere taken uit bij haar bedrijf. Onbetwist de nummer één, hoewel de andere genomineerden zich ook tot de besten op hun vakgebied mogen rekenen.” Nelleke Smits overhandigde de winnares een speciale ring die ter beschikking was gesteld door Juwelier John Gladwell uit Dordrecht. Ook Kenniscentrum ECABO deed bij name van Edith

Margarant een duit in het zakje door Angélique een training naar keuze bij ECABO aan te bieden en uiteraard waren er voor alle secretaresses bloemen, aangeboden door Flora Calendula uit Dordrecht.De verkiezing zat erop, volgend jaar op de landelijke secretaressedag weten we wie de nieuwe secretaresse van de regio Drechtsteden is.