Overig

A&P BV, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co genomineerd MVO-award Drechtsteden

653

Fairtrade Gemeente Dordrecht organiseert dit jaar voor de tweede maal een MVO-award. De MVO-award is een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De achtkoppige jury heeft drie bedrijven genomineerd uit de lijst van 23 deelnemers.

De drie genomineerden zijn A&P BV, Nedcoat Alblasserdam en Opnieuw & Co. De juryleden, waar onder andere wethouder Harry Wagemakers van de Gemeente Dordrecht en directeur Rabobank Drechtsteden Hein de Koning zitting in nemen, waren erg onder de indruk tijdens de bedrijfsbezoeken. De juryleden vonden het dan ook leerzaam en inspirerend om te zien wat er allemaal in de Drechtsteden speelt op het gebied van MVO.

Uiteraard doen de bedrijven nog veel meer op het gebied van MVO. Tijdens de publiekstemming via Dordt Duurzaam (8 tot 29 oktober) en de uitreiking van de award op de Zakenbeurs Drechtsteden (1 november) wordt dit nog meer uitgelicht.

In 2011 was de winnaar ICS International BV. Naar aanleiding van het winnen van de MVO-award hebben zij een nog grotere drive met betrekking to MVO: “Om een voorbeeld te noemen: Momenteel werken we aan een nieuw energiebesparingsplan voor de periode 2013-2016. Ook zijn we nog steeds serieus aan de slag met het in 2010 vastgelegde plan van de koffiesector, waarbij het aandeel duurzaam geteelde koffie op de Nederlandse markt moet groeien van een kwart in 2008 naar driekwart in 2015.”

Dit hoopt de stichting Fairtrade Gemeente Dordrecht dan ook te stimuleren met deze award. “Het werkt aanstekelijk voor andere bedrijven in de regio. Uiteraard is onze focus fairtrade, maar ook in bredere zin willen we MVO op de kaart zetten. Fairtrade is een klein onderdeel van MVO, maar voor ieder bedrijf gemakkelijk te realiseren: Het fairtrade aanbod is groot, het is bij vele winkels, groothandels en bedrijven te koop, en zelfs de prijzen bij bijvoorbeeld fairtrade koffie en thee zijn marktconform.” Meer informatie over de MVO-award Drechtsteden en deelname aan de campagne, zie www.fairtradegemeentedordrecht.nl.

De MVO-award Drechtsteden 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Dordt Duurzaam, Visual Music, Lemniscaat Consultants & Engineers en het programma MVO Loont.