Overig

Arie van Tienhoven: “Wat de klant wil, dat doen wij”

1354

Autobedrijf Arie van Tienhoven in Sliedrecht is een goede bekende in de regio. Een bedrijf met een mooie geschiedenis en een hoopvolle toekomst. Als SEAT-dealer een begrip, daarnaast actief op nog veel meer gebieden. “Wij onderscheiden ons in de markt door onze serviceverlening,” aldus Arie van Tienhoven. En dat zijn geen loze woorden.

Eerst de geschiedenis in een notendop. Arie van Tienhoven: “Ik ben in 1973 begonnen met mijn eigen autobedrijf in Gorinchem. In 1977 zijn we verhuisd naar Hardinxveld-Giessendam. Daar hebben we in 1985 het dealerschap van SEAT verkregen.” In 2000 verhuisde Autobedrijf Arie van Tienhoven naar het fraaie twee verdiepingen tellende pand aan de rotonde van het Noord Oost Kwadrant in Sliedrecht. In de volksmond de ‘autorotonde’ genoemd; weer eens wat anders dan een autoboulevard.

SEAT
Het hoofdmerk SEAT heeft de zakelijke rijder een heel scala aan auto’s te bieden. De benjamin van het gezelschap, de pas geïntroduceerde Mii, eist de hoofdrol op. Deze volle neef van Volkswagen up! en Skoda Citigo is dankzij de SEAT-saus zondermeer de vrolijkste van de drie geworden. Dat aansprekende uiterlijk heeft al veel positieve reacties opgeleverd. Opvallend is verder dat de stationversie Ibiza ST het enorm goed doet. Een ruime station met 14% bijtelling (ook na 1 juli!) is er door zakelijk rijder uitgepikt als een auto die de meeste waar voor het geldt biedt. Ook de Leon en Altea blazen hun partijtje mee, dat doen ze nog wat harder als ze vanaf 1 juli leverbaar zijn met een nieuwe diesel in de 20% klasse. Vanaf de Ibiza tot en met de Exeo en Alhambra zijn Business Editions leverbaar; dat betekent een meer luxe uitrusting tegen dezelfde prijs.

Zakelijk = Particulier
Wat opvalt bij dit autobedrijf is de nuchtere aanpak. Arie van Tienhoven: “Het is heel eenvoudig; wat de klant wil, dat doen wij. Achter elke zakelijke rijder schuilt een particulier. En omgekeerd. Mobiliteit is voor iedereen belangrijk, daarom gaan we ver met onze serviceverlening. Voor de zakelijke rijder hebben we alle leasemogelijkheden via AVANT Lease. Verder hebben we voor zakelijke rijders tal van jonge occasions en ook huurauto’s beschikbaar via AVANT Rent a Car. Wij regelen alles als het gaat om mobiliteit.”

Ontwapenend
Autobedrijf Arie van Tienhoven levert dan ook elk gewenst ander merk nieuw. Degenen die dat doen zijn de klanten die gewoonweg kiezen voor de serviceverlening die zich in de afgelopen 39 jaar wel heeft bewezen. Veel particulieren, maar ook bedrijven met klinkende namen als Klimaat Service Holland, Bakker Electro Sliedrecht en N. Kraaijeveld, mag Arie van Tienhoven daartoe rekenen. Iedereen binnen het bedrijf, van de receptie tot en met de werkplaats, is gericht op die serviceverlening. Bij dit autobedrijf is dit principe op een ontwapenende manier de normaalste zaak van de wereld.