Overig

Auto Event nieuwe stijl smaakt naar meer

510

Op donderdag 24 april was er ’s morgens vroeg al volop drukte bij het Postillion Hotel Dordrecht. Voor de tiende keer op rij werd die dag het jaarlijkse auto event van het zakenmagazine Drechtsteden BUSINESS gehouden. Dit keer met een extraatje eraan vastgeplakt. Voor het eerst kreeg de traditionele autotestdag een vervolg in de vorm van een AutoSalon. In de expositieruimte van het Postillion Hotel stonden tussen 16.00 en 20.00 uur twintig bolides te glimmen van de deelnemende autodealers.

Al tien jaar organiseert uw zakenmagazine de befaamde ‘autotestdag’. Autodealers presenteren de laatste modellen zakenauto’s en laten ondernemers, managers en bestuurders een dag achter het stuur plaatsnemen om kennis te maken met hun paradepaardjes. Ook dit jaar kregen twee ploegen ‘beslissers en bestuurders’ uit de regio de mogelijkheid om kennis te maken met andere auto’s dan waarin zij gebruikelijk rondtoeren. De testrijders kregen ’s morgens een auto mee en ’s middags reden zij in een andere auto. Zo rond 8.00 uur meldden de eerste autodealers en deelnemers zich al. In het geheel vernieuwde Postillion Hotel stond de koffie en thee al klaar. Zo rond half negen waren alle autodealers en testrijders binnen en kon met de dag begonnen worden. Bas den Otter van het organiserende zakenmagazine heette iedereen welkom op deze toch wel bijzondere dag. Daarna was het de beurt aan Bart van Rijnsbergen. De commerciële man van Drechtsteden BUSINESS vertelde de gasten in welke auto zij achter het stuur mochten plaatsnemen. De keuze was ruim, er waren maar liefst negentien testauto’s beschikbaar. De trend in autoland was duidelijk waarneembaar, hybride en elektrische auto’s waren tijdens het auto event goed vertegenwoordigd. Zo stonden de Audi A3 G-tron cabrio, de Volvo V60 en de nog niet in Nederland geïntroduceerde Peugeot 308 Berline te wachten op hun tijdelijke berijders. Maar bijvoorbeeld ook in de Jaguar XF 3.0 en de BMWi3 kon men de nodige testkilometers rijden.

Om 12.00 uur zat het er voor de ‘ochtendploeg’ op. Het was tijd voor een lunchbuffet. Zowel de ochtendploeg als de middagploeg van de testrijders namen deel aan de lunch. Tijdens het lunchbuffet verzorgde belastingadviseur Gerben Maarleveld van DRV een informele presentatie over het thema ‘de auto als melkkoe van de overheid’.

Daarna was het opnieuw de beurt aan de testrijders. Zij kregen een andere auto toegewezen en konden aan deel twee beginnen van het auto event. De rijders zwermden uit om in de regio de auto’s aan een degelijke test te onderwerpen. Zo rond 16.00 uur werd iedereen terug verwacht om aan het laatste deel van het auto event te beginnen: de AutoSalon.

In de expositieruimte van het Postillion Hotel stonden zo’n twintig auto’s klaar om bewonderd te worden. Daarbij waren ook enkele andere exposanten aanwezig die hun producten/diensten voor het voetlicht wilden brengen. Het werd een gezellig netwerkevenement. De doelstelling van het informeel netwerken voldeed helemaal aan de verwachtingen, mede doordat de autodealers bij hun stands de nodige belangstellenden te woord konden staan over de auto’s die zij tijdens het Auto Event hadden ingezet. Rond 20.00 uur was er een einde gekomen aan het Auto Event 2014. Een vol programma gelukkig zonder ongelukken, schades en bekeuringen is verlopen. Uitgever Hendrik Jan van der Rhee was meer dan tevreden. “Het was een mooie dag en ik ben blij dat de AutoSalon een bemoedigende start kende van een hopelijk lange traditie. Volgend jaar gaan we zeker nog groter uitpakken.”