Overig

DMzzp; dé bemiddelaar voor opdrachtgevers en zzp’ers

659

DMzzp bemiddelt de zzp’er, verzorgt de contractafhandeling en neemt de noodzakelijke documentcontrole en de gehele factuurstroom uit handen tegen een transparante prijs. Afhankelijk van de diensten kost deze dienstverlening de opdrachtgever gemiddeld € 1,75 per uur.

Klaar voor verdere groei
De coöperatie is een initiatief van Deltametaal (DM). François Plaisier en Harmen Kroos – beiden senior intercedent – vertellen waarom Deltametaal de coöperatie DMzzp heeft opgericht. “Naar aanleiding van problemen met de inzet van zzp ’ ers, hebben de lidbedrijven van Deltametaal ons gevraagd een werkwijze te ontwikkelen om de bedrijven op zzp–gebied volledig te ontzorgen. Bedrijven zijn huiverig om zzp ’ ers in te huren vanwege het ontbreken van kennis en anderzijds zijn sommige zzp ’ ers onvoldoende in staat zichzelf te presenteren,” begint Plaisier. Kroos vervolgt: “In 2013 is Deltametaal gestart met de coöperatie door met de Belastingdienst op zoek te gaan naar een goede werkwijze voor beide partijen. DMzzp is lid van PZO, een belangenbehartiger voor zzp ’ ers. Via PZO zijn wij als eerste op de hoogte van de aangekondigde veranderingen op het gebied van de wet– en regelgeving. Zo kan DMzzp snel inspelen op de veranderingen. Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft aangegeven dat de Belastingdienst gaat werken met ‘modelcontracten’ per sector. Eigenlijk iets dat wij al twee jaar doen. Wij zijn klaar voor verdere groei en met name in de industrie.”

De ideale oplossing voor bedrijven
Goede technische vakmensen zijn schaars. Zeker in een sterk wisselende markt met pieken en dalen is het lastig om het juiste personeel op het juiste moment in huis te hebben. Het inzetten van een zzp’er voor een tijdelijke klus of een project is voor veel bedrijven de ideale oplossing. Kroos: “Wij hebben een groot aantal zzp’ers met technische ervaring in ons netwerk. Van ervaren lassers tot ingenieurs en van voormannen tot projectmanagers. Via ons krijgen de bedrijven snel toegang tot betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige vakkrachten op elk niveau.” DMzzp levert niet alleen de juiste vakman, maar verzorgt ook de gehele administratieve afhandeling, wat al snel op een dagtaak voor menig bedrijf neerkomt. “In de branche zijn er ook bedrijven die niet eens met contracten werken. Wij zorgen dat dit geregeld is en onze klanten ontvangen slechts één verzamelnota voor alle zzp ’ ers,” legt Plaisier uit. En er zijn meer voordelen. Plaisier: “Zo zorgen wij ervoor dat onze zzp ’ ers de noodzakelijke documenten in bezit hebben. Daarbij controleren en beheren wij deze documenten voor onze opdrachtgevers. Daarnaast adviseren wij de zzp’ers en bedrijven met betrekking tot aansprakelijkheid en verzekeringen. Een bedrijf dat wil samenwerken met één of meerdere zzp’ers uit de coöperatie sluit eenmalig een samenwerkingsovereenkomst met ons af. Zo komt het voor dat bedrijven al hun zzp’ers via DMzzp laten ’lopen’ zodat alles goed is geregeld.”

Veel voordelen zzp’ers
DMzzp richt zich op de beste zzp-vakmensen binnen de metaal en industrie. Vanuit de coöperatie biedt zij de zzp ’ ers collectiviteitsvoordelen en zorgt zij voor een sterk netwerk. Plaisier: “Wij maken het niet alleen de bedrijven waarmee wij samenwerken makkelijk. Ook onze leden profiteren volop. Zij kunnen zich richten op waar ze goed in zijn; hun werk. Wij ondersteunen de zzp ’ ers bij hun ondernemerschap. Ze komen in contact met de mooiste projecten in de sector en wij nemen veel taken op ons vanuit onze stichtingsgedachte; het moet voor beide partijen voordeel opleveren tegen een minimaal tarief. Uiteraard blijven de leden die vanuit de coöperatie opereren zelfstandig en zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun activiteiten, maar wij maken het hen wel een stuk eenvoudiger.” En dat gaat nog veel verder, weet Kroos. “Wij organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten en kennisavonden. Als lid heb je toegang tot het netwerk van Deltametaal en profiteer je direct van de vraagbaakfunctie van de coöperatie. Tevens ontvangt de zzp ’ er zijn eigen netwerkkaartjes en voor de aanschaf van werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen zij met voordeel bij Wijngaarden VeiligGoed terecht.”

Steeds meer bedrijven en zzp’ers maken naar volle tevredenheid gebruik van de diensten van DMzzp. Bent u geïnteresseerd wat DMzzp voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met François Plaisier (M 06-83524622 E fplaisier@dmzzp.nl) of Harmen Kroos (M 06-83524288 E hkroos@dmzzp.nl).