Overig

Dordts Patriciërshuis: Vergaderen in stijl

1707

Vergaderen op een unieke locatie in de Drechtsteden? Dat is mogelijk in het Dordts Patriciërshuis. Maak een onvergetelijke indruk door uw zakelijke bijeenkomsten te organiseren in het monumentale pand aan de Wolwevershaven 9 in Dordrecht.

In het havengebied van de historische binnenstad van Dordrecht en aan de oevers van de Oude Maas bevindt zich het patriciërshuis. Achter de gevel van het intieme huismuseum treft u veel originele stijlelementen. De imponerende inrichting en de statige kamers maken dit tot de ideale plek om uw vergaderpartners en relaties te ontvangen.

Jarenlang werd het Rijksmonument als woonhuis gebruikt, maar de laatste bewoners, de familie Gooshouwer, wilde de authentieke woning met de bijzondere 18e eeuwse privécollecties openstellen voor het publiek. In de woning krijgt u een indruk van een Dordts patriciërshuishouden aan het einde van de 18e eeuw. Van kelder tot zolder maakt u een tijdreis en ontdekt u bijzondere en vooral originele details, schilderijen en tekeningen. Hartstochtelijk vertelt huidige eigenaar Laurens Gooshouwer over het patriciërshuis. “Na de openstelling van het museum, kregen we als snel aanloop van veel enthousiaste bezoekers. Niet lang daarna ontsproot het idee om het pand ook voor speciale gelegenheden en zakelijke bijeenkomsten open te stellen.” Een schot in de roos volgens Gooshouwer. “Door een ruimte te boeken in het Patriciërshuis kunt u uw gasten op een aangename manier verrassen.”

Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas, biedt u dus een bijzondere locatie voor vergaderingen, kleine recepties en besloten bijeenkomsten. Gooshouwer geeft aan dat er voor elke soort bijeenkomst wel een geschikte ruimte is. De sfeervolle eetkamer grenst aan het terras met uitzicht op de Oude Maas. Voor een genoeglijk samenzijn neemt u plaats aan de keukentafel met de originele schildpadtegels. En u kiest voor de adembenemende Maaskamer om uw gasten te verwonderen. Gooshouwer: “De ronde zaal biedt uitzicht op het druk bevaren drierivierenpunt van Nederland. U ziet Zwijndrecht en Papendrecht aan de overkant liggen en kunt zich laten inspireren door de bedrijvigheid op het water. Natuurlijk kunt u dit combineren met een lunch, diner of receptie. Voor de catering werkt het museum met verschillende lokale cateringbedrijven samen.”

Gelegen aan de sfeervolle Wolwevershaven met de imposante stoomsleper Pieter Boele voor de deur en uitzicht op de mooie Damiatebrug heeft Dordrecht er een nieuwe, maar vooral unieke vergaderlocatie bij; Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas.

Laat u informeren over de vele mogelijkheden. Laurens Gooshouwer is bereikbaar via telefoonnummer (078) 843 87 46 en via het e-mailadres info@dordtspatriciershuis.nl.