Overig

Drechtsteden BUSINESS organiseert zakenbeurs

632

Na jaren zonder zakenbeurs in de Drechtsteden, is het dan weer zover. Zakenmagazine Drechtsteden BUSINESS organiseert op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november in de Biesboschhal te Dordrecht een zakenbeurs.

Hendrik Jan van der Rhee van het organiserende Drechtsteden BUSINESS over het opvallende initiatief: “Wij vangen regelmatig signalen op dat er behoefte is aan een zakenbeurs in de regio. Het is natuurlijk een forse uitdaging, maar we pakken de handschoen met veel enthousiasme en optimisme op. Er zijn volop activiteiten in de vorm van allerlei netwerkbijeenkomsten, maar een groter evenement met workshops, bedrijfspresentaties en andere interessante en leuke programmaonderdelen zal zeker in een behoefte voorzien. Zaken doen is en blijft immers mensenwerk, waarbij persoonlijke contacten dus onontbeerlijk zijn.”

De locatie waar de zakenbeurs plaatsvindt roept in elk geval gevoelens op van noeste arbeid. Gekozen is voor de Biesboschhal, de voormalige machinefabriek leent zich uitstekend voor dit evenement. De deelnemers gaan ‘de vloer op om zaken te doen’, wat een mix teweegbrengt van netwerken tussen de vloerhouders onderling en vloerhouders met overige beursbezoekers. “Een uitdagend concept, het is letterlijk een beurs, waarbij persoonlijk contact in en open sfeer plaats vindt. De deelnemers worden volledig ontzorgd. De beursvloer wordt volgens een vast concept ingericht. Natuurlijk zorgen we er voor dat de ‘plekken’ van de deelnemende bedrijven, organisaties, overheid en instellingen opvallend herkenbaar zijn. Hierdoor onstaat een complete en op elkaar afgestemde uitstraling. We streven naar hoge toegevoegde waarde: presenteren, informeren, inspireren en motiveren. Samen op een prettige manier zakendoen.”

Mooie vloerplekken, zitjes, loungehoeken, hapjes, drankjes, presentaties, een goede mix van deelnemers en nog veel meer; dit alles moet er voor zorgen dat de eerste Drechtsteden BUSINESS | beurs een succes wordt. “De beurs moet meteen staan als een huis,” zegt Van der Rhee. “Onze doelstelling is om bedrijven, overheid, instellingen, scholen en organisaties enthousiast te maken voor deelname. Samen met de deelnemers en het comité van aanbeveling gaan we er dan voor zorgen dat er een spraakmakende beurs komt, waar ondernemend Drechtsteden voorlopig niet meer omheen kan. De Drechtsteden BUSINESS | zakenbeurs moet een vaste waarde worden in onze ondernemende regio.”