Overig

Edison Kantorencomplex biedt perfecte bedrijfshuisvesting

672

Na ons gesprek staat Jan Martinu een oplevering te wachten in het Edison Kantorencomplex aan de Edisonweg 10 te Alblasserdam. Nieuwe huurders hebben een ruimte gehuurd op de derde verdieping van dit van alle gemakken voorziene bedrijfsverzamelgebouw.

Martinu is projectmanager bij Herkon Projectontwikkeling en daarnaast beheerder van het Edison Kantorencomplex. Recent is een grondige verbouwing van de derde verdieping van het complex afgerond. De verdieping is omgebouwd tot elf kantoorunits. “Het pand is in 2002 opgeleverd en we vonden het noodzakelijk om het pand te herontwikkelen tot een verzamelhuisvesting van kleinschalige multifunctionele kantoorunits. Zo is er nu bijvoorbeeld in elke kantoorunit een aansluiting op het glasvezelnetwerk voor snelle internetverbindingen en beschikt elke verdieping over een algemene vergaderruimte.” Jan Martinu trad bijna twee jaar geleden in dienst bij Herkon. “Ik deed daar mijn afstudeeropdracht en kreeg daarna een baan aangeboden. Eigenlijk werk ik hier namens De Kade, de beheermaatschappij van Herkon en het beheren van dit gebouw is een onderdeel van mijn werkzaamheden. Ontzettend leuk werk, ik probeer het de huurders zoveel mogelijk naar de zin te maken en vooral de contacten met – de veelal startende – ondernemers vind ik erg plezierig. Er heerst een goede sfeer.”

Multifunctioneel
Gezien de ontwikkelingen op de bedrijvenmarkt, waarbij ook in de dienstverlenende sector zich steeds meer kleine bedrijven vormen, is er vraag ontstaan naar luxe kleinschalige kantoorhuisvesting voor startende en doorgroeiende ondernemingen. Daar voldoet het Edison Kantorencomplex volledig aan. Het gebouw is modern en eigentijds en ingedeeld in goed uitgeruste en fraai afgewerkte kantoorunits vanaf 20 vierkante meter. Het totale complex heeft een oppervlakte van 1.500 vierkante meter en is verdeeld over drie verdiepingen. Een ideale huisvesting voor grote en kleine ondernemingen. De units worden turnkey opgeleverd met daarbij op elke verdieping een gezamenlijke spreekkamer. Huurders kunnen vrij gebruik maken van deze vergader-/spreekkamers die uitermate geschikt zijn voor een vergadering of bijeenkomst met meerdere personen. Volgens Martinu is er dan ook geen betere en zo volledig uitgeruste kantoorplek te vinden voor ondernemers, kleine zelfstandigen of voor tijdelijke huisvesting. Het pand is bovendien representatief om opdrachtgevers en klanten te ontvangen, een niet onbelangrijk aspect voor ondernemers. “En wat wij als extra groot pluspunt kunnen aanbieden is dat de huurder niet aan een langlopend huurcontract vastzit. De huurder kan met ons een overeenkomst aangaan welke voor onbepaalde tijd doorloopt en iedere drie maanden opgezegd kan worden. We bieden scherpe huurprijzen in relatie tot de units,” zegt Martinu. Zo is er al een unit van 20 m2 te huur voor € 285,- inclusief servicekosten. De huurders maken gebruik van gezamenlijke algemene voorzieningen zoals toiletgroepen en pantry. Uiteraard zijn de units afzonderlijk af te sluiten zodat behalve de huurder er verder niemand toegang heeft tot de kantoorunits. En ondanks dat het gebouw uit ‘slechts’ drie verdiepingen bestaat, is er toch een lift aanwezig. Een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn en gemakkelijk als er spullen naar boven moeten.

USP’s
Het fraaie kantoorcomplex heeft meerdere unique selling points vindt Martinu. “Een daarvan is de penthouse kantoorunit. Op de derde verdieping bevinden zich enkele van deze exclusieve penthouse units. Door de glazen ramen hebben deze units een prachtige lichtinval en de grote raampartijen bieden eveneens een prachtig uitzicht over de omgeving. Een ultieme plek voor een bedrijf om zich hier te huisvesten. Het is ook nog mogelijk om de units te koppelen, zodat een grotere unit ontstaat als dat op termijn nodig mocht zijn. Daarnaast is elke unit in het complex voorbereid voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk, de huurder kan zo kiezen voor razendsnel internet. En altijd makkelijk, het bedrijf dat het glasvezelnetwerk heeft aangelegd – Datapark Nederland – is in het Edison Kantorencomplex gehuisvest. Natuurlijk is er ook nog de tweewekelijkse schoonmaak en behoort er bij iedere unit een eigen parkeerplaats. Ook beschikt het complex over een aantal algemene parkeerplaatsen ten behoeve van bezoekers. De parkeerplaatsen bevinden zich onder het gebouw voor de entreepartij. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de pluspunten,” zo stelt Martinu. Inmiddels is ruim 60% van de units verhuurd en blijft de vraag aanhouden. “Daar zijn we uiteraard blij mee. Het geeft aan dat we iets goeds en interessants te bieden hebben.”

Meer weten?
Jan Martinu, telefoon 06-10 39 30 96