Overig

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders

764

‘Samen afzien. Dat is het idee’. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Dit is de slogan van het Rabobank RMIJ Cycling Team. Dit team bestaat uit collega’s van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Zij gaan in het weekend van 2 en 3 juni in 24 uur de Homeride rijden om geld op te halen voor het Kinderfonds.

“De Homeride is een monstertocht van 500km van Groningen naar Maastricht.”, aldus René de Beer, directievoorzitter en fervent wielerliefhebber. “De deelnemers aan de Homeride halen geld op voor het Kinderfonds, een instelling die bekend is van de Ronald Mc Donald Huizen.”

Ambassadeur van de Homeride (www.homeride.nl) is wielerlegende Michael Boogerd.
Fondsenwerving is voor het Kinderfonds van levensbelang want de Ronald Mc Donaldhuizen krijgen geen overheidssubsidie en draaien grotendeels op vrijwilligers. Zij zijn dus aangewezen op hun ondernemerschap. Daarom zijn acties als de Homeride noodzakelijk om fondsen te werven.

Op 14 april jl. bracht het Rabobank RMIJ Cycling Team een bezoek aan de huizen van Barendrecht en Rotterdam. Bij dit bezoek vertelde een homerider over zijn tijd die hij doorbracht in het Huis bij het Sophia Kinderziekenhuis. Zijn kind heeft ernstige gezondheidsklachten. Het verblijf in de nabijheid van een ernstig ziek kind bood voor hem veel steun en rust. Dat is de meerwaarde van de huizen.

De rijders van het Rabobank RMIJ Cycling Team zijn allen liefhebbers van de wielersport. Ook Kees van ’t Zelfde, uitgever van Rijnmond Business en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde fietst mee voor de Homeride.

“We zijn al vanaf januari in training”, aldus Gijs Flameling . “Onze eerste sponsor was Top Gym Fitness in Ridderkerk. Zij stelden gratis spinningles beschikbaar. Momenteel zijn we volop in training. En dat is nodig, want alle teamleden gaan verder fietsen dan ze ooit deden. Onze kopman, Jeroen Prikker, gaat zelfs het volledige stuk rijden.”

“Het is prachtig om met je passie voor het fietsen iets te kunnen betekenen”, zeggen homeriders Wim Jansen en Peter van Zomeren. We hebben intussen al meer dan € 9.000,- opgehaald. De totale Homeride staat inmiddels op € 214.508,-. Dat is een prachtig bedrag maar het is nog niet genoeg.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u ons ook wilt sponsoren.

Wij begrijpen dat u als ondernemer dan wel eerst wilt weten wat daar tegenover staat:

–        € 25,- voor speelgoed voor een broertje of zusje

–        € 60,- voor één overnachting van ouders in een Ronald Mc Donald Huis

–        € 240,- is € 10,- voor ieder uur dat de homeriders onderweg zijn

–        € 825,- voor de kosten van een gemiddelde opnameduur van een kind

–        Voor € 2.400,- bent u lid van de club van 100 (zie www.homeride.nl)

–        Voor € 10.000,- houdt u één nacht alle Ronald Mc Donald Huizen open

Als u een bijdrage wilt doen aan de Homeride gaat u dan naar: www.homeride.nl/teams/rabobank_rmij_cycling_team