Overig

Faconed klaar voor de toekomst

570

Faconed betekent Facilitaire Ondersteuning en Dienstverlening en die vlag dekt volledig de lading van het bedrijf van Hans Scheers. De introductie van de nieuwe huisstijl is de start van een nieuwe fase van Faconed.

Ruim tien jaar is Hans Scheers actief in de ‘ontzorging’ van voornamelijk bedrijven. “Wij verzorgen de facilitaire ondersteuning en het onderhoud bij veel bedrijven en instellingen in de regio. Denk hierbij aan reparaties in of aan een bedrijfspand, renovaties, aanpassen van werkplekken enzovoort. Maar we schuwen ook het repareren van een lekkende kraan of een klemmende deur niet. Onze veelzijdigheid is een plezierige factor van onze werkzaamheden. We doen en kunnen veel, wat het werk afwisselend maakt. Ook voor onze opdrachtgevers is het interessant om ons in te schakelen, we zijn immers van vele markten thuis. Zo hebben we nog niet zo lang geleden een complete kantoorverhuizing uitgevoerd. Niet alleen de verhuizing, maar ook het installeren en aansluiten van alle apparatuur hebben wij verzorgd. De medewerkers van het bedrijf konden binnen een dag weer ongehinderd aan het werk. Die veelzijdigheid is een groot pluspunt van ons.”

Inmiddels heeft Scheers een aantal vaste medewerkers in dienst en waar nodig huurt hij expertise in. “Voor het installeren van bijvoorbeeld een brandalarminstallatie huren wij een hiervoor gecertificeerd bedrijf in.” Inmiddels staat Scheers op een tweesprong. Ondanks de economische tegenwind, groeit zijn bedrijf en is er volop werk voor handen. “Wij moeten de volgende stap gaan maken. Er komt steeds meer op mij af. Nu is het zo dat ik regelmatig met de jongens meewerk en daarnaast de bedrijfsvoering doe. Doordat veel bedrijven er voor kiezen om niet te investeren in nieuwbouw of een ander pand, neemt het werk voor ons alleen maar toe. Dat biedt kansen en daar willen wij graag op anticiperen. Er moeten dus maatregelen genomen worden, de nieuwe huisstijl is de eerste stap. Daarnaast gaan we de bedrijfsauto’s beletteren en komt er uniforme bedrijfskleding. Wij gaan meer laten zien wie we zijn en wat we doen. Daarnaast zal er ook in de bedrijfsvoering het een en ander gaan veranderen.”

De toekomst ziet er zonnig uit voor Faconed. De ambities liegen er niet om, maar Scheers ziet alles met vertrouwen tegemoet. “Wij werken al vele jaren voor een groot aantal vaste opdrachtgevers, waarmee de relatie en het onderlinge vertrouwen groot is. Wij zijn een uitstekende partner voor bedrijven die zich vooral met de kernactiviteiten willen bezighouden. Maar ook kunnen we voor extra handen zorgen als het om technisch facilitaire werkzaamheden gaat.”