Overig

Golfen en zakendoen bij Landgoed Bergvliet

621

Bij Golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout is het goed toeven. Verscholen in de Brabantse bossen en toch nabij de A59 en A27, zodat steden als Breda en Dordrecht gemakkelijk zijn aan te rijden, kunt u zich heerlijk ontspannen maar ook prima zakendoen. En u hoeft geen lid te zijn om te golfen of van alle faciliteiten zoals restaurant, vergaderruimte of feestlocatie gebruik te maken.

De Oosterhoutse golfbaan ligt er nog niet zo heel lang. De ontwerpers Gerard Jol en Michiel van der Vaart gingen aan de slag en moesten een attractieve baan realiseren op het uit de 13e eeuw stammende Landgoed Bergvliet van de gebroeders Pheninckx. Het landgoed heeft in zijn historie al vele bestemmingen gekend, maar in 2007 werd de toekomst bezegeld. Waar eerder vee rustig liep te grazen, werd op ruim 60 hectare grond een prachtige golfbaan geschapen. Directeur Paul Wesel is vanaf het prille begin betrokken bij Golfbaan Landgoed Bergvliet. “Met behoud van het natuurschoon is een schitterende golfbaan met een 18 holes par 71 en een 9 holes par 3 baan én greens met spannende en uitdagende elementen aangelegd. Wij hebben alles in huis wat golfers van een modern golfpark verwachten.” Wesel heeft niets teveel gezegd. Het golfpark beschikt over een grote parkeerplaats, uitgebreide oefenfaciliteiten en een golfshop. En natuurlijk beschikt Landgoed Bergvliet over een eigen golfschool. “De ontwerpers zeiden bij de start in 2007 dat de baan ongeveer een jaar of zeven nodig heeft om zich goed te zetten en dat merken wij nu daadwerkelijk. Bergvliet is een puur familiebedrijf, de gebroeders Pheninckx zijn hier nog dagelijks actief.   Wij zijn nu in het zevende jaar van ons bestaan en ineens zie je de ontwikkelingen veel sneller gaan. De baan is volwassen en uitdagend, het groen is prachtig en de golfbaan voorziet met een mooi ledenaantal en een actieve businessclub in een behoefte. Daarnaast zien we dat het zakenleven ons ook heeft ontdekt. Steeds meer bedrijven komen hier voor vergaderingen of andere bijeenkomsten en ondernemersclubs komen hier ontspannen in groepsverband golfen. Bovendien kun je hier ook mooie feesten, bruiloften en partijen houden,” zegt Paul Wesel.

Uitdagende banen
Bij Golfbaan Landgoed Bergvliet komt elk type speler aan zijn trekken. Te beginnen met de gedeeltelijk overdekte driving range die 42 unieke afslagplaatsen telt. U slaat namelijk van een aardige hoogte af over een grote waterplas. Met floating balls die, zoals de naam al zegt, op het water blijven drijven. In het water liggen diverse eilanden die u uitdagen uw pitch-techniek te oefenen. Het aardige is dat u niet per se lid hoeft te zijn van Golfclub Landgoed Bergvliet om gebruik te maken van de driving range. Bovendien is de driving range ook ’s avonds geopend. De heldere en toch sfeervolle verlichting maakt het golfen in de avonduren tot een mooi schouwspel.

Voor de beginners en bijschavers zijn er de 9 holes par 3 baan, drie oefengreens en een oefenbunker. Beginners kunnen starten op een oefengreen waar zij de slagtechniek en de diverse clubs leren kennen. Daarna leert u swingen op de driving range. Hebt u baanpermissie, dan kunt u op de 9 holes par 3 baan terecht. Deze is uitgerust met twee afslagplaatsen per hole waardoor u maar liefst 18 verschillende holes kunt spelen. Volop gelegenheid dus om de geleerde technieken te oefenen. Overigens, de 9 holes par 3 baan is voor gevorderden ook prima geschikt om de techniek bij te schaven of om een dagdeel te golfen.

Golfers met een GVB en gevorderden kunnen zowel de 9 als de 18 holes baan tot hun domein rekenen. De 18 holes par 71 wedstrijdbaan kenmerkt zich door een glooiende, soms linksachtige course met op bijna elke hole de bosrand als decor. Elke hole heeft een geheel eigen karakter en zal u keer op keer weer verrassen. Afstand en moeilijkheidsgraad zijn uiteraard bij elke hole goed op elkaar afgestemd. Op 18 holes baan zullen waarschijnlijk alle clubs uit de tas moeten.

Culinair
Op Landgoed Bergvliet zijn zowel een businessclub van 120 leden met gemiddeld twee spelers, als een golfclub gevestigd. De golfclub bestaat uit zo’n 700 enthousiaste leden die wekelijks het golfspel combineren met gezellige activiteiten die met regelmaat in het paviljoen worden georganiseerd. Bergvliet biedt verschillende golfmogelijkheden met scherpe tarieven en of u nu een golfweekend, of een volledig verzorgde golfdag wilt, het is allemaal mogelijk. Naast een greenfee met een starttijd naar wens, ontvangt u koffie met gebak, een lunchpakket en een driegangen verrassingsdiner. Aangrenzend aan de golfbaan ligt het schitterende Paviljoen met daarin het sfeervolle restaurant De Proeverij en grand café De Schenkerij. Als u het golfen -nog- beheerst is een bezoek aan het grand-café en het restaurant toch zeker aan te bevelen. En op een zonnige dag op het terras van de golfactiviteiten genieten is ook een voortreffelijke tijdsbesteding. Voor een lunch of diner kunt u zeven dagen per week bij Bergvliet terecht. Met verrassende weekmenu’s en seizoensgebonden gerechten weten de koks iedereen te overtuigen van hun kookkwaliteiten.

Zaken doen in een rustgevende ambiance
Landgoed Bergvliet biedt tevens uitstekende faciliteiten om in alle rust een (buitenlandse)delegatie te ontvangen of een productpresentatie, vergadering, personeelsbijeenkomst, teambuildingbijeenkomst te houden. Afhankelijk van uw wensen en de grootte van het gezelschap kunt in van alle gemakken voorziene accommodaties terecht voor uw businessmeeting. Zo heeft het Paviljoen, waarin restaurant De Proeverij en grand café De Schenkerij gevestigd zijn, op de bovenverdieping verscheidene vergaderruimtes. Maar ook Het Koetshuis staat tot uw beschikking. Het Koetshuis, dat tot begin jaren 50 als zodanig gebruikt werd, is in 2009 geheel gerenoveerd. Van buiten werd het 16e eeuwse pand in de oorspronkelijke stijl teruggebracht, terwijl het tevens een eigentijds en luxe interieur kreeg. Door de rustieke en intieme uitstraling is Het Koetshuis de perfecte locatie voor besloten bijeenkomsten. Over de organisatie van uw zakelijke meetings hoeft u zich geen zorgen te maken. Medewerkers van Landgoed Bergvliet begeleiden u daarin tot in detail en staan desgewenst garant voor een complete verzorging, bijvoorbeeld met een smaakvolle maaltijd in de vorm van een lunch of diner. U kunt ook hier weer kiezen uit verschillende arrangementen. En uiteraard kunt u uw bijeenkomst combineren met golf. Dat kan op ieder gewenst niveau, van onderlinge wedstrijden voor spelers met een handicap tot een beginnersclinic. Mogelijkheden te over om een zakelijke bijeenkomst met een ontspannen tintje te besluiten.

Paul Wesel laat er geen gras overgroeien. “Onze ambities zijn duidelijk, wij beschikken over meer dan uitstekende faciliteiten voor relatiemanagement. Voor de sport komt men bij ons uitstekend aan zijn trekken en voor de business hebben wij ook veel bieden. Het streven is om ‘beslissers’ meer van ons Landgoed te laten genieten, dus om een soort van thuisgevoel te creëren. Wij willen een pleisterplaats zijn voor het zakenleven, met flexibele programma’s en alles op maat naar de wensen van de klant.”