Overig

Grienden On Stage geslaagd

572

De eerste editie op 10 maart van Grienden On Stage was een succes. Met 330 vmbo-leerlingen en 120 beroepsbeoefenaars was het die maandagmiddag een drukte van belang in De Lockhorst te Sliedrecht. Leerlingen konden kiezen met welke beroepsmensen ze kort wilden praten. Van brandweerman tot uitvaartverzorger, van verpleegkundige tot kok.

De grote opkomst van het bedrijfsleven zorgde mede voor de geslaagde middag. De leerlingen werden binnengehaald met applaus en gingen daarna in gesprek met de beroepsbeoefenaren over hun vak en werkdag. Er werden honderden afspraken gemaakt voor werkbezoeken op de Doe Dag die 17 maart plaatsvond.

Ter voorbereiding op Grienden On Stage maken de leerlingen een eigen visitekaartje. Er werden tijdens het Beroepenfeest prijzen uitgereikt voor de leukste visitekaartjes van de leerlingen.

De officiële opening van Grienden On Stage werd verricht door wethouder Hans Tanis van de gemeente Sliedrecht. Docent Gemma Biesheuvel voerde de regie voor een goed verloop van het programma. Directeur Christa van Delen sloot deze eerste editie enthousiast en zeer tevreden af. Samen met projectleider Arie van den Herik spraken zij grote dank uit aan de medewerkers van het Grienden College, de bedrijven, de gastvrouwen, medewerkers van de Lockhorst en de leden van het Stage Team. We plaatsen hier zo snel mogelijk alle foto’s.

Tijdens het beroepenfeest in De Lockhorst stonden de VMBO-leerlingen van het Grienden College centraal. Dit alles met als thema ‘Alles mag je worden behalve ongelukkig’.