Overig

Het zijn de mensen die uw organisatie maken

921

Arjen Versteeg begon ruim drie jaar geleden zijn werving- en selectie / detacheringbureau ScopeFinance in Alblasserdam. Zijn doelen zijn helder: in de regio Drechtsteden Rijnmond een goed W&S bureau neerzetten en de focus houden op financiële posities vanaf HBO niveau en hoger. Van administrateur tot finance manager. Zowel vast als tijdelijk.

Versteeg is niet over één nacht ijs gegaan met zijn beslissing om voor zichzelf te beginnen. “Het is een moeilijk vak waarin we acteren. Door mijn jarenlange ervaring in de branche en financiële achtergrond ontwikkelde ik steeds meer een eigen visie en kreeg sterk de behoefte om het op een eigen manier te gaan doen.” Zo gezegd, zo gedaan. Versteeg huurde kantoorruimte in een bedrijfspand te Alblasserdam en ging van start. “Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijk, dat zegt natuurlijk iedereen, maar in ons vak is dat essentieel. Daar doen wij geen consessies in”. ScopeFinance profileert zich als dé intermediair voor financiële specialisten. De focus ligt daarbij doorgaans op functies op HBO/WO niveau. In de ruim drie jaar dat ScopeFinance actief is, heeft het zich al een goede naam en een professionele status weten te verwerven. In de lijst van opdrachtgevers kom je namen tegen zoals IHC Merwede, Boskalis, Nedstaal, Nedcoat en vele andere regionale opdrachtgevers in het MKB en grote internationale spelers. Niet de minsten dus. “Door onze grondige aanpak ontzorgen wij organisaties. Dit bespaart tijd en dus kosten. Wij streven naar lange termijn relaties met onze opdrachtgevers en willen een goede en betrouwbare speler in de regio zijn. Dat is onze missie.”

Assessments
Sinds een aantal maanden is Walter Bouter als business consultant actief bij ScopeFinance. “Bij toeval is dat zo gelopen,” zegt Walter. “Ik had een afspraak met Arjen, maar niet voor een baan bij ScopeFinance zelf. Ik was echter wel toe aan een carrièrestap en vind het omgaan met mensen een leuk en boeiend aspect in het werk. Het resultaat is dat we nu collega’s zijn. Ons regionale netwerk wordt steeds sterker, dat onderhouden we dan ook nauwgezet. Zodoende kunnen we snel schakelen bij een vraagopdracht.

Opdrachtgevers willen uiteraard ook snel hun vacature ingevuld zien. Wij zijn dan van toegevoegde waarde om de juiste kandidaat te werven, te selecteren, te kennen en te volgen. Opdrachtgevers krijgen op één vacature twee tot drie gekwalificeerde kandidaten aangeboden. En wij kennen veel kandidaten, zowel de actief als latent zoekenden. Dat biedt ons en onze opdrachtgevers voordelen.” Naast werving en selectie verzorgt ScopeFinance ook interim management- en detacheringoplossingen. En onlangs is het dienstenpakket uitgebreid met het verzorgen van assessments, inclusief testen en loopbaanrapportages. “We ontvingen steeds meer verzoeken om ook dit deel van het proces voor onze rekening te nemen. Het is een mooie aanvulling op ons dienstenpakket. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met een hierin gespecialiseerde partner. Zo is objectiviteit gewaarborgd.”

Open setting
Het ondernemerschap bevalt Versteeg uitermate goed. “Het werken volgens eigen ontwikkelde standaarden en inzichten is fantastisch. Niet dat we er een bijzondere formule op na houden. Het gaat echter wel om een persoonlijke en betrokken aanpak.” De heren van ScopeFinance zitten zowel met opdrachtgevers als met kandidaten aan tafel. Acquisitie voor het verwerven van opdrachtgevers doen ze zelf. “Onze gesprekken met opdrachtgevers en interviews met kandidaten verlopen in een open setting. Vooral bij kandidaten trekken we daar veel tijd voor uit, waarbij we stevige diepte-interviews houden. De persoon achter het CV is uiteindelijk het meest belangrijke. Pas als we alle facetten van een kandidaat in beeld hebben, zijn we tevreden. De al genoemde persoonlijke benadering draagt in grote mate bij aan het succes.” Ervaring en een goede naam in dit vak zijn onontbeerlijk om aan te kunnen sluiten. “Kennis van het werving- en selectieproces, de markt en lange termijn relaties nastreven, dat moeten kernwaarden zijn van je bedrijf. Opdrachtgevers en kandidaten moeten een goed gevoel bij ons hebben. In de regio willen we graag nog meer bekendheid krijgen, zodat opdrachtgevers bijna als vanzelfsprekend naar ons toekomen. Nu al ontvangen we veel waardering voor de werkwijze die wij volgen. De voorbereiding, begeleiding, de kwaliteit van de kandidaten en de follow-up, daar zitten we bovenop. Dat leidt uiteindelijk tot herhalingsaanvragen en dat is wel de ultieme waardering die je in ons vak kunt krijgen.” Vandaar dat ScopeFinance als no-nonsense bureau bekend staat, dat realistische, transparante en op maat gemaakte tarieven berekent.

Versteeg en Bouter willen een sterke reputatie opbouwen in de branche en in het verzorgingsgebied waarin zij opereren. Een bureau waar niemand omheen kan. Alle andere ingrediënten zijn daarvoor aanwezig: een modern en goed bereikbaar kantoor waar het vrij parkeren is. ScopeFinance opereert op hoog niveau in een nichemarkt. “We verzorgen het hele traject van A tot Z. Dat betekent dat wij continu sparren met elkaar, kritisch zijn op kwaliteit en naar elkaar.

Alles voor de klant. Dat biedt continuïteit en daar zijn we op uit,” zo besluit Versteeg.