Overig

Hogenbirk Bedrijfswagens: Champions League niveau

500

Hogenbirk Bedrijfswagens staat al bekend als klantvriendelijk bedrijf, maar de bedrijfswagen-
specialist gooit er nog een schepje bovenop. Op maandag 27 oktober jl. ontving directeur
Robert Hogenbirk het certificaat VanPro Center.

Met de certificatie van VanPro Center zorgde Hogenbirk Bedrijfswagens voor een primeur: als eerste bedrijfswagen-dealer in Nederland van het merk met de ster is Hogenbirk erkend om het kwaliteitslabel VanPro Center te voeren. Dit label staat voor de professionalisering van de Van- of bestelwagenactiviteiten bij de regionale dealer en houdt tegelijkertijd belangrijke klantbeloftes in. Hogenbirk: “Het is een wereldwijd excellence programma van Mercedes-Benz naar verdere professionalisering van haar dealernet en het ondersteunt ons naar nog meer gerichtheid op de klant. Wij zijn er intern een jaar mee bezig geweest. Al onze 90 medewerkers waren betrokken bij het proces om nog meer de focus op bestelwagens te leggen door verbeterde dienstverlening, waarbij de klantbeleving centraal staat. De bestelwagenmarkt is gigantisch en met onze modellen voor dit segment kunnen wij een nog belangrijker rol gaan spelen. Met VanPro en onze nieuwe modellen acteren we nu als het ware op Champions League niveau, het stelt ons nog meer in staat waarde toe te voegen aan het bedrijf van onze klant!”

Troeven

VanPro is een tot in de details doorgedreven procedure die de dealer verplicht om bij een aantal zaken stil te staan. Het project werd in 2011 door Daimler AG opgestart en ontwikkeld op basis van de resultaten van een grootscheepse enquête bij dealers. Deze enquête vond plaats in elf landen en bij meer dan 200 dealers werden zo’n 700 interviews afgenomen. De resultaten van dit onderzoek onderschreven de noodzaak om de bestelwagens te laten uitgroeien tot een volwaardige evenknie van de personenwagens en de trucks binnen het automotive concern. De voorbereiding was een leerzame en interessante periode zegt Hogenbirk. “Tijdens het traject kwamen we er ook achter dat we een aantal zaken niet verder hoeven door te voeren, zoals onze ruime openingstijden. Wij ‘sleutelen’ al elke dag tot 22.00 uur en dat waarderen onze klanten in hoge mate. Wij hebben nu als VanPro Center alle troeven in handen om ons aandeel in de bestelwagenmarkt verder uit te bouwen en onze klanten permanent en optimaal te bedienen bij zowel verkoop, service als financiering.” Doordat Hogenbirk Bedrijfswagens nu VanPro Center is, wordt de band met Mercedes-Benz Nederland en Daimler AG nog hechter. “Het is niet vrijblijvend,” vervolgt Hogenbirk, “in de komende jaren gaan wij de in gang gezette processen verder verfijnen en ontwikkelen en jaarlijks vindt er een audit plaats om te controleren of wij de titel VanPro Center mogen blijven voeren. Die audits worden telkens uitgevoerd door een externe, onafhankelijke auditeur.”

De nieuwe Vito

Eén van de troeven die Hogenbirk Bedrijfswagens in de bestelwagenmarkt in handen heeft, is de nieuwe Vito. Marketing manager Marc Nijhof neemt ons mee naar de showroom waar het nieuwe model is te bewonderen. “Wij zijn ontzettend blij met deze Vito,” zegt Nijhof. “Het is een mooie auto met een schitterende stroomlijn en dat biedt optimale prestaties en een gunstig verbruik. Bovenal is hij multifunctioneel met een ruime keuze uit carrosserievarianten, laadvermogens, wielbases, lengtes, aandrijving en motoren. Met deze Vito kunnen wij voor elke ondernemer maatwerk leveren.” Als we plaatsnemen in het nieuwe paradepaardje valt het op dat de Vito een mooi interieur heeft en je helemaal niet het idee hebt in een bestelwagen te zitten. De cockpit is overzichtelijk en het bedieningsgemak is groot. Er zijn vele slimme opbergruimtes, voor veel gebruikers is de Vito immers dé werkplek. Als gesloten bestelwagen is de Vito er met keuze uit drie lengtes. Met voorwielaandrijving heeft hij bovendien het grootste laadvermogen in zijn klasse. De Vito is uiteraard ook leverbaar als dubbelcabine. Zo worden de voordelen van een bestelwagen gecombineerd met die van een Tourer, die is toegesneden op personenvervoer. Nijhof somt nog een aantal specifieke voordelen op van de Vito: “Als eerste in zijn segment kun je kiezen uit vóór-, achter- of vierwielaandrijving. De basismotor voor de Vito is een 1,6-liter viercilinder turbodiesel en alle drie de lengteversies van de Vito zijn vergeleken met hun voorganger 14 cm gegroeid. De hoogte is afhankelijk van de gekozen uitvoering en bedraagt maximaal 191 cm. Daarmee blijven alle Vito’s onder de belangrijke ‘twee meter-grens’. Zo kunnen ze probleemloos parkeergarages en wasstraten in rijden. De versies met een toelaatbaar gewicht van 2,8 ton staan centraal in het programma. Door een breed pakket aan maatregelen is de nieuwe Vito tot 20% zuiniger dan zijn voorganger. En, ook een belangrijk punt, de Vito is al leverbaar vanaf € 16.990,-.”

Het familiebedrijf Hogenbirk Bedrijfswagens heeft de afgelopen jaren goed doorstaan. Robert Hogenbirk: “Het was soms best lastig, maar samen met onze klanten hebben we ons door de magere jaren weten te manoeuvreren. Met de nieuwe Actros, Vito en Citan kunnen wij onze klanten van optimaal transportgenot voorzien. En dat gaan wij nog beter doen.”