Overig

Inbraakpreventie; wat kunt u doen?

802

Uw bedrijf is uw levenswerk. Door alle energie en tijd die u in uw bedrijf steekt, is een inbraak in uw bedrijfspand extra vervelend. Een goede reden om er alles aan te doen om een inbraak in uw bedrijf te voorkomen. Univé Rivierenland zet voor u een aantal nuttige feiten en inbraakpreventietips op een rij.

Om een inbraak te voorkomen, moet u zich in de situatie van een inbreker verplaatsen. Een inbreker heeft namelijk met een aantal factoren te maken:

  1. Tijd
    De inbreker opereert het liefst in het donker en is steeds in tijdnood. Elke maatregel die de kans op ontdekking en de benodigde tijd voor de inbraak en het afvoeren van de buit vergroot, vermindert de interesse van de inbreker. Heeft de inbreker voldoende tijd en kan hij in het donker opereren dan kan elke beveiliging overwonnen worden. Voorzie uw pand daarom van verlichting in een slagbestendige behuizing met een schemerschakelaar. Hang de armaturen op een hoogte van minimaal 2,70 meter. Een inbraakalarm detecteert een inbreker nadat hij of zij binnenkomt. Een alarm voorkomt dus niet altijd dat er ingebroken wordt. Maar een inbreker heeft door het alarmsignaal minder tijd om goederen te verzamelen. Inbrekers kiezen daarom liever voor panden zonder inbraakalarminstallaties. Daarnaast is het raadzaam om na te denken over inbraakvertraging. Bijvoorbeeld door hekwerken te plaatsen rondom het bedrijfsgebouw of door deuren en ramen te voorzien van goed hang en sluitwerk. Als de inbreker toch binnenkomt dan kan de inbraak nog vertraagd worden door zaken op te slaan in inbraakwerende kasten, vitrines of kluizen.
  1. Middelen
    Inbrekers gebruiken vaak eenvoudig inbrekersgereedschap. Het hang- en sluitwerk dient enige tijd in tact te blijven zodat de inbreker meer tijd nodig heeft om binnen te dringen in uw bedrijfsgebouw.
  1. Ontdekking
    Beveiligingen die bij het forceren geluid veroorzaken, verhogen de kans op ontdekking van de inbreker. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van (beveiligings)verlichting, het in werking treden van een alarminstallatie of de aanwezigheid van bewaking.

Wilt u meer inbraakpreventietips? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met een adviseur van Univé. Om te beginnen krijgt u dan een gratis bedrijfsanalyse zodat u weet welke risico’s u loopt. Daarnaast taxeren wij de herbouwwaarde van uw onroerend goed. U wilt immers niet te hoog noch te laag verzekerd zijn. En we inspecteren uw bedrijfsterrein, inclusief een advies hoe u het beste brand of inbraak kunt voorkomen. Wanneer? Wat ons betreft zo snel mogelijk. Bel nu (0184) 65 84 11. Of maak een afspraak via www.unive.nl/mijnbedrijf. Hier kunt u bovendien nog meer preventietips lezen.