Overig

Je ziet hem al van ver: De Schouten Toren

1409

In deze editie van Rijnmond BUSINESS besteden we onder meer aandacht aan de gemeente Capelle aan den IJssel. Zakelijk gezien is het Rivium waarschijnlijk een van de belangrijkste gebieden van deze gemeente, zo niet het belangrijkste gebied. Gelegen aan de voet van de Van Brienenoordbrug, gemakkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Een markant en bijzonder gebouw op het Rivium is de Schouten Toren.

Al sinds 1997 is Schouten Zekerheid gevestigd in dit gebouw. Dagelijks rijden er zo’n 250.000 automobilisten langs de toren, die aan de A16 op het Rivium Businesspark ligt. Door de gunstige ligging, op een geweldige ‘zichtlocatie’ is het een direct in het oogspringend gebouw. Je ziet hem dan ook al van ver. Of je nu vanuit het centrum van Rotterdam richting de Van Brienenoordbrug rijdt, vanuit Den Haag richting Dordrecht, of omgekeerd: de Schouten Toren valt altijd op.

Het kantoorgebouw is ontworpen door Aat van Tilburg en geïnspireerd op de klassieke vorm van wolkenkrabbers in de VS, met versmallingen die het silhouet bepalen. Er zijn 18 lagen in het gebouw en de hoogte (inclusief de bekroning) is 81 meter. In het hart van de toren zitten twee liften, het trappenhuis en toiletgroepen. Daarnaast is aan de buitenzijde een glazen lift gevestigd.

360 graden uitzicht

Deze lift geeft zicht op één van de drukste verkeerswegen van Nederland, de rivieren, de Erasmus Universiteit, het silhouet van Rotterdam en daarachter bij helder weer dat van Den Haag. Vanuit de toren is op iedere verdieping een 360 graden uitzicht over Rotterdam te bezichtigen.

Uitzicht bekijken

Wilt u dit bijzondere uitzicht eens ‘in het echt’ bekijken? Neemt u contact op met een van de medewerkers van Schouten Zekerheid. Zij gunnen u graag een fraai vergezicht vanuit dit unieke gebouw over de stad en de regio. U bent van harte welkom op kantoor bij Schouten Zekerheid!

MiniWorld Rotterdam

Sinds kort is de Schouten Toren ook te bewonderen bij MiniWorld Rotterdam, volgens het land van ANWB het leukste Uitje van Zuid-Holland. De toren staat er naast landmarks als de Erasmusbrug, de Kuip en de Euromast. MiniWorld ligt aan de Weena (nummer 745) in het centrum van Rotterdam, 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Lezers van Rijnmond BUSINESS ontvangen tot eind juli 30% korting bij een bezoek aan

MiniWorld Rotterdam. Aanmelden kan via het contactformulier op de website: www.rijnmondbusiness.nl