Overig

MAI ELMAR MADRINA VAN NIEUW CRUISESCHIP ROTTERDAM VII

949

Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, is door de president van Holland America Line gevraagd om ‘Madrina’ van het nieuwe cruiseschip ms Rotterdam VII te zijn.

De Madrina is degene die de munt voor goed geluk onder de voormast legt van het nieuw te bouwen schip. Een mooie traditie in de scheepsbouw én een eervolle opdracht. Rotterdam is de stad met een grote passagiersvaart-historie en waar Holland Amerika Lijn startte in 1873. In 1872 werd daar dan ook de eerste ‘Munt’ gelegd onder de voormast van het eerste schip met de naam ‘Rotterdam’.

Eenzelfde Nederlandse munt – uit 1872 – is vandaag, 1 oktober, door Mai Elmar gelegd bij de scheepswerf in Marghera (Italië), waar ms Rotterdam VII wordt gebouwd.

Mai Elmar: “In de brief van de president van Holland America Line, Gus Antorcha, zegt hij dat ons team met mij als boegbeeld, staat voor het succesvol ontwikkelen van cruise in Rotterdam, maar ook positief heeft bijgedragen aan het imago van de cruise-industrie in Nederland en daarbuiten. Dit is een grote eer die het hele team van Cruise Port Rotterdam
toekomt.

“Het succes van cruise in Rotterdam hebben wij samen met vele partijen en diensten bereikt”, vervolgt Mai Elmar, “een mooi moment voor ons als team én voor haven-en-stad Rotterdam.” Daarbij is Mai Elmar in het bijzonder Holland America Line, Port of Rotterdam en Gemeente Rotterdam dankbaar voor de voortdurende steun en samenwerking.