Overig

Marktdag voor studentondernemers

470

Ondernemen lijkt steeds meer in te burgeren bij studenten van uiteenlopende opleidingen. Dit bleek bijvoorbeeld op de Marktdagen van de stichting Jong Ondernemen, gehouden in de wat grotere steden. Eind maart was Rotterdam aan de beurt in de Entrepothaven in Zuid.

Jong Ondernemen maakt het mogelijk dat jongeren tijdens hun studie een ‘student company’ ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor bedrijfseconomische opleidingen, want tijdens de Marktdag was de dierverzorgende opleiding van het Lentiz College Maasland ruimschoots vertegenwoordigd. De studenten waren verplicht om een ‘dier gerelateerd product’ te verzinnen, wat beslist lukte. Kaarsen en textiel met dierenprints, en niet te vergeten een kookboek voor dieren.

Ook de goede doelen werden niet vergeten. Een groepje studenten van Albeda is Bayou gestart. De opbrengst is bestemd voor Pink Ribbon. Het idee ontstond nadat een van hun docentes werd getroffen door borstkanker.

Aan het eind van de dag werden er twee prijzen uitgereikt. Een van de twee was voor de middelbare scholieren met het beste plan. De trotse jonge winnaars verkochten Pelsnel, een hebbedingetje om pijlsnel een sinaasappel te pellen.

De winnaar bij de beroepsopleidingen werd www.haalhetaf.nl Eerder won dit initiatief ook al de tweede prijs van de Ondernemersplan prijs 2015 Rabo Zuid-Holland Midden. Via www.haalhetaf.nl krijgt u op internet een volledig overzicht van alle afhaalgelegenheden bij u in de buurt. Voor alle bestellingen die dankzij deze site tot stand komen, ontvangt ‘Haal het af’ € 0,60 en er zijn nog meer inkomsten. Voorlopig alleen in Delft, maar het streven is om heel Nederland in kaart te brengen.