Overig

Meer dan het magazijn van de klant

748

Een kijkje nemen in de keuken van de VHC Kreko Groep in Moerdijk. Veertig lezers van Drechtsteden BUSINESS en leden van Werkgevers Drechtsteden namen deze uitnodiging aan. Op dinsdag 28 oktober en woensdag 29 oktober brachten zij in twee groepen een bedrijfsbezoek aan de internationale groothandel voor horeca en grootgebruik. Met als hoogtepunt een heerlijk diner geserveerd met topproducten uit eigen huis.

Kreko is een toonaangevende speler in de horeca en grootverbruikersmarkt met verkoop van voeding- en genotmiddelen aan de horeca, bedrijfskantines, zorginstellingen, kinderdagverblijven, scholen, sportkantines en overige grootverbruikers. Het van oorsprong Dordtse bedrijf heeft vestigingen in Moerdijk (hoofdkantoor), Ede, Goes, Hellevoetsluis, Pijnacker en Geldermalsen. Dagelijks is een honderdtal vrachtauto’s en bestelauto’s onderweg om de producten bij de klanten te bezorgen. In 2007 verhuisde het bedrijf van Dor-drecht naar Moerdijk. Vorig jaar werd het vijftig jarig bestaan gevierd. Genoeg te ervaren en te ontdekken dus voor de gasten. “We nodigen mensen graag uit om naar Moerdijk te komen om te laten zien wie we zijn, wat we doen en wat we voor ze kunnen betekenen,” aldus Merijn Kreté, één van de directeuren van het familiebedrijf.

Goede indruk

We worden hartelijk ontvangen met een aperitief en krijgen meteen een goede indruk van het bedrijf en zijn medewerkers. Het is wel duidelijk dat er hard gewerkt wordt om het de klant naar de zin te maken. Na het nodige netwerken met de andere genodigden starten we onze rondleiding bij de uitgebreide wijnafdeling. Onze gastheer is directeur inkoop Arie de Koning. Hij vertelt dat specialisten en vinologen van Kreko dagelijks bezig zijn te zoeken naar pareltjes van wijnen. Na de selectie vindt ook nog een beoordeling plaats, waarna zal blijken of de wijn geschikt is voor VHC Kreko. “De jarenlange ervaring en de goede contacten met kleinere wijnboeren zorgen ervoor dat wij al meer dan 30 jaar wijnen importeren vanuit de gehele wereld.” Aangekomen op de versafdeling daalt de temperatuur aanzienlijk. In de permanent gekoelde ruimtes worden de zorgvuldig geselecteerde vleesproducten ambachtelijk verwerkt volgens de laatste kwaliteitsrichtlijnen. Net als bij de visafdeling waarmee Kreko in Moerdijk is begonnen. “Vanuit het niets hebben we een zeer florerende afdeling gerealiseerd. Zeven mensen zijn dagelijks bezig om onze klanten van alle soorten vis en visproducten te voorzien. Dat is ook het geval met de groente- en fruitafdeling, hier zorgen veertien mensen dat de dagelijkse verse aanvoer van producten op tijd bij de klant terecht komt.”

Unieke uitstraling

Ook op de non-food afdeling kijken we onze ogen uit. Glaswerk, bestek en porselein, maar ook schoonmaakmiddelen, disposables en papierwaren. Kreko heeft het allemaal in huis. Terwijl we geboeid verder lopen vertelt De Koning over de eigen formules en concepten van het bedrijf. “We ontwikkelen horecaconcepten die de klant extra commerciële kansen biedt. Als horecapartner willen we graag in allerlei zaken ondersteuning bieden. Zo voeren we het broodconcept Chaupain, het maaltijdconcept Leroux en het patisserie- en gebakconcept Backx en Coppen. Voor fastfood bedrijven, restaurants en scholen zijn er diverse concepten aanwezig met een zeer complete lijn aan producten en een unieke uitstraling naar de klant.”

Klant op de eerste plaats

VHC Kreko is meer dan het magazijn van de klant. Aangekomen op de kerstpakketten- en relatiegeschenkenafdeling wordt ons dat eveneens duidelijk. We treffen de meest leuke, handige, trendy en exclusieve artikelen voor kerstpakketten. “Of het nu om kerstpakketten, relatiegeschenken, wijnpakketten of een eigen samengesteld pakket gaat, we kunnen onze klanten altijd helpen.” Na de rondleiding schuiven we aan een feestelijk gedekte tafel waar uiteraard flink nagepraat wordt over het bedrijfsbezoek. De klant staat bij Kreko echt op de eerste plaats. De heerlijke gerechten die de eigen kok van Kreko op tafel zet, onderstrepen dat alleen maar. “Bij Kreko gaat het duidelijk om kwaliteit,” zegt één van de aanwezigen. “Het is een prachtig bedrijf dat volop in ontwikkeling is.”