Overig

Miniworld Rotterdam, het Leukste Uitje van Zuid-Holland

786

Het is weer gelukt! Miniworld is opnieuw gekozen tot Leukste Uitje van Zuid-Holland door het Land van ANWB. Een kroon op het werk van alle medewerkers van Miniworld Rotterdam en de vrijwilligers van de Stichting Meemaken in Miniatuur.  Al vier jaar is  Miniworld genomineerd tot Leukste Uitje van Zuid-Holland, en al drie jaar is deze attractie ook daadwerkelijk de winnaar van deze titel. Het bijzondere is dat dit een publieksprijs is. De rapportcijfers geven de doorslag. In 2015 kreeg Miniworld de titel door de hoge scores voor met name de prijs/kwaliteitsverhouding van beleving van de miniatuurwereld en de klantvriendelijkheid van het personeel.

Een unieke beleving

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Wat eens begonnen is als een droom van een avontuurlijke hobbyist is door het enthousiasme, maar ook het harde werken van de ondernemer, uitgeroeid tot een onvergetelijke beleving voor jong en oud. Voor iedere doelgroep is er wel wat te beleven. Voor ouderen is het een feest van herkenning door de cultuur historische gebouwen die door het eigen atelier zijn gefabriceerd. Voor kinderen wordt een bezoek aan Miniworld Rotterdam een beleving dankzij een speurtocht die in de miniatuurwereld is uitgezet.

Door de vele drukknoppen kan de bezoeker ook zelf voor beweging zorgen. De miniatuurwereld zit vol verhalen en anekdotes, maar is ook leerzaam.  De informatieborden nemen de bezoeker mee in thema’s als duurzaamheid en watermanagement.

 

Groot in het kleinste detail

Op 535 m2 meter vindt u een miniatuurwereld met herkenbare landschappen met veel scènes die je fantasie prikkelen. Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van Rotterdam, inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa en een zeer realistische weergave van Diergaarde Blijdorp. In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Twintigduizend  lampjes zorgen voor een verlichte nacht die 4 minuten duurt. Een aparte ervaring op zich. Overal waar je kijkt zie je treinen en vrachtauto’s rijden. In de stad rijden de trams en de bussen van de RET.

 

Stedelijke ontwikkeling bij Miniworld Rotterdam

Miniworld werkt op zijn eigen manier aan stedelijke ontwikkeling. Wij hebben te maken met kavels die omringd zijn door spoorwegen. De uitdaging is om deze kavels zo veel mogelijk beleving en spectaculaire zichtlijnen te geven voor de bezoekers. Ook hebben zij te maken met bestemmingsplannen. Zo is onlangs Diergaarde Blijdorp gerealiseerd op een kavel dat een aantal jaren geleden daarvoor al was bestemd.  Cultuurhistorische gebouwen zoals het Coolsingel Ziekenhuis en Cafe Loos staan in goede harmonie gegroepeerd met bijvoorbeeld het nieuwe Centraal station van Rotterdam.

Stichting MeeMaken in Miniatuur

Miniworld wordt ondersteund door een groep vrijwilligers van de Stichting MeeMaken in Miniatuur. Deze is actief in het realiseren van maatschappelijke, culturele en educatieve doelstellingen.

Deze doelstellingen zijn:

–  Genoegen:  “Laat kinderen en mindervaliden genieten van miniatuur”

–  Tentoonstellingen en herbestemmen: “Laat erfenissen en levenswerken niet verloren gaan, maar geef deze een nieuw leven”

–  Studie en educatie: “Benutten educatieve waarde van model-, maquette- en miniatuurbouw”.

Miniword Rotterdam voor ondernemers

Met  jaarlijks 90.000 bezoekers is Miniworld niet alleen een familieattractie, maar heeft deze attractie de ondernemer ook veel te bieden. Volg het voorbeeld van al ruim 25 Rotterdamse bedrijven en bouw nogmaals uw bedrijfsgebouw, maar dan in miniatuur. U communiceert dan op een leuke, laagdrempelige manier uw boodschap naar een brede doelgroep. Naast een compleet bedrijfspand zijn er ook billboards, miniatuurvrachtwagen, enzovoort beschikbaar voor het maken van reclame.

Wij bieden ook een unieke vergaderlocatie, geheel ingevuld naar de wens van de klant. Of wilt u toch liever een personeelsfeest bij het Leukste Uitje van Rotterdam?

Voor groepen van 15 tot 250 personen verzorgt Miniworld Rotterdam de meest uiteenlopende arrangementen. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het vertalen van de meest gevarieerde wensen in geslaagde arrangementen voor bedrijven, overheid, diverse particuliere groepen en communicatie adviesbureaus. Alle (zakelijke) activiteiten bij Miniworld Rotterdam zijn aan te vullen met hapjes, drankjes, een warme maaltijd of een lunchbuffet.

Meer informatie? www.miniworldrotterdam.com of bel 010-2400501

Aanbieding voor lezers van Rijnmond Business

Overtuig uzelf van de mogelijkheden die Miniworld Rotterdam u kan bieden, zowel zakelijk als in privé.  Maak gebruik van de kortingsbon voor een bezoek aan Miniworld of bel ons voor een afspraak.