Overig

MKB belang bij MVO & Duurzame Betrokkenheid

655

Daar hoeven we het niet lang over te hebben. Het midden- en klein-bedrijf komt die betrokkenheid in hun eigen marketing- vooral hun communicatie-beleid van pas. Afgezien dat het ze tegenover hun KvK’s profileert. Waarnaast ook nog zoiets als een ideële doelstelling van de MKB-er bestaat. Geld om zo maar even €2500 per jaar te doneren heeft hij meestal niet. Bovendien wat heb je er aan als dat niet continu, elk jaar opnieuw kan? Waarom niet een tienjarenplan van elk jaar €250 ?

Het gaat niet om de hoogte van het bedrag. Het gaat niet om wat Shell doet. Of wat Mars doet. Of zelfs wat Veegservice Van Galen doet. Van de MKB-ondernemer Raymond van Galen, voor wie vuil-schoon water als schoon-vuil water, grondstof en eindproduct vice versa betekent. Hij startte, samen met Willem Kats (Watersport), het Blue Peter Chapter van de Hoeksche Waard. Met als doel het Recognition Badge MVO/Duurzaam te promoten, waarmee iedere MKB-ondernemer zijn eigen uitstraling bevorderen kan.

Zijn co-director is Marietta Vermaas, directeur van scholengemeenschap De Klinker, die we vanuit haar instelling, gerust als een MKB ondernemer kunnen zien. Raymond zorgt dat er minstens 10 HW-ondernemingen € 250 opbrengen. Om reclame voor de HW-ouders te maken die hun HW- kinderen weer stimuleren twee keer per jaar in totaal € 2500 op te halen. Goed voor 5 touwpompen waarmee weer 250 mensenlevens in Afrika, India en China worden gered. Marietta stimuleert op haar beurt de kinderen en verrijkt ze met een permanent waterbewustzijn.

Onderwijl zorgt Rijnmond Business voor een continue goodwill- begeleiding, het hele jaar door en daartoe à 90% korting alle mediaruimte schenkt. De doelstelling van slechts 5 touwpompen en niet meer. Alles kleinschalig, met winwin voor allen. Reken eens na wat er gebeurt als heel Rijnmond het idee met de factor x 20 en heel Nederland met x 200 overneemt. 200x 250 betekent 50.000 menselevens. Ieder jaar!

A.s. 14e mei worden de eerste Recognition Badges bij Veegservice Van Galen te Heinenoord, om 17.00 uitgereikt. Door instigator Klaas Tigelaar burgemeester van Oud-Beijerland. Aan o.a. Raymond van Galen, Vera Pieters. Marietta Vermaas, Kees van ’t Zelfde, Leen Klein, Angelia van Rooijen, Jannie Smit, Janine & Willem Kats, Dan Maasdam, Jan Paardekooper, Hans Vermeulen, Peter Hatenboer, en Sonny Lips.