Overig

Nieuwe bedrijven op Moerdijk

633

In het eerste kwartaal heeft het haven- en industrieterrein een aantal nieuwe bedrijven mogen verwelkomen. Ook verhuisde een aantal bestaande bedrijven. Een overzicht:

Leap 3D
Leap3D is gespecialiseerd in 3D meten op basis van laserscanning en 360° panoramafoto’s. Ook verkopen en verhuren zij laserscanners en 360° camera’s waarmee 3D meten snel en eenvoudig gerealiseerd is. Leap3D meet en visualiseert voornamelijk gebouwen (indoormapping) en industrie (precisiemetingen voor uitlijning van machines en deformatiemetingen). Daarnaast meten zij voor civiele toepassingen, scheepvaart, cultureel erfgoed, bossen, depots en moeilijk toegankelijke locaties. Het eindproduct bestaat uit 3D (BIM) modellen, plattegronden, geveltekeningen, afwijkingsrapporten, deformatiemetingen en puntenwolken. Leap 3D is sinds maart van dit jaar gevestigd op het haven- en industrieterrein Moerdijk, aan de Plaza 4.

Meer informatie:
http://leap3d.eu

Jansen Shredder Recycling BV
Jansen Shredder Recycling BV heeft begin dit jaar haar deuren geopend aan de Oostelijke Randweg 3 op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Hier worden autoshreddermateriaal, welvaartschroot en andere shredderstromen met behulp van een moderne scheidingsinstallatie verwerkt en gescheiden tot herbruikbare materialen. Diverse metalen, kunststoffen en een hoogwaardige energie pellet vinden opnieuw hun weg naar de markt. Met de technieken van Jansen Shredder Recycling kan 95% van het gewicht van afgedankte voertuigen gerecycled worden.

Meer informatie:
www.ajansenbv.com/jansen-shredder-recycling

Heestermans Logistiek
Ook nieuw op het haven- en industrieterrein is Heestermans Logistiek. Deze logistieke dienstverlener heeft zich tijdelijk gevestigd aan de Transitoweg 1 en zal later dit jaar verhuizen naar de Tradeboulevard. Heestermans Logistiek biedt haar klanten een totale logistieke oplossing in het complete traject van herkomst tot eindgebruiker. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de logistiek van zowel droge als geconditioneerde lading en heeft eveneens vestigingen in Middelharnis, Dirksland en Maasdijk.

Meer informatie:
www.heestermanslogistiek.nl

Verhuizingen
Op het haven- en industrieterrein vonden ook enkele verhuizingen plaats. DPX Global, specialist in generatoren, bouwmateriaal, vrachtwagens en onderdelen, is verhuisd van de Fuutweg naar de Oostelijke Randweg 20. Indumove, specialist in industriële verhuizingen, verhuisde van de Graanweg naar de Oostelijke Randweg 22.

Meer informatie:
www.dpxglobal.com en www.indumove.com