Overig

Only for Ladies

937

Bij het lezen over de succesvolle autotestdag van Rijnmond Business in de vorige uitgave van dit magazine heb ik gemerkt dat ik iets bijzonders heb gemist. Naar verluidt waren op de drukbezochte BOB-borrel bij Artihove / Vidaa zo’n 130 ondernemers afgekomen. Ik wilde dan ook meer weten van de locatie waarover met veel waardering werd gesproken door collega-ondernemers die wèl op 7 april aanwezig waren in Bergschenhoek.

Het toeval wil dat ik onlangs op uitnodiging van een goede vriend aan het golfen was op De Hooge Rotterdamsche in het Lage Bergse Bos tussen Rotterdam en Bergschenhoek. Het unieke karakter van deze 18-holes baan ligt in de heuvelrug waarop 9 holes zijn gelegen. In het lage land en gedeeltelijk in het bos liggen de 9 holes, die door waterpartijen een geheel ander karakter hebben dan de heuvelholes. Bij één van de waterpartijen is er een vrij uitzicht op Landgoed Artihove. Dit inspireerde me om er een kijkje te gaan nemen.

Toen ik onlangs op 20 mei bij Artihove / Vidaa arriveerde bemerkte ik dat er veel publiek aanwezig was. Al snel werd duidelijk dat het om een Ladies Lifestyle Event ging. Een evenement vol sfeer en gezelligheid waarbij het ging over body & beauty, sieraden, parfums, reizen, body fashion, lifestyle & living, kappers, cosmetica en nog veel meer. Over het gehele landgoed waren een honderdtal rood-wit-blauwe kramen opgesteld om het de dames naar de zin te maken.

Nu ik er eenmaal was won mijn nieuwsgierigheid het van de wens om onopvallend op het landgoed te geraken. Onopvallend was het zeker niet want het vrouwgehalte was met minstens 500 dames buitengewoon hoog. Met veel enthousiasme werden workshops gevolgd van tv-persoonlijkheid Sylvana Simons, waarbij zij de deelnemers hun innerlijke kracht liet ontdekken. Ik zag voormalig schaatskampioen Ria Visser in een workshop haar publiek vertellen hoe je je in 3 krachtige moves kunt opladen van Futloos naar Feelgood. Maar er waren ook bokstrainingen voor dames die willen werken aan hun conditie, techniek, BBB-zones en weerbaarheid. Los van de kennismaking met de verschillende programmaonderdelen is het me op deze dag niet ontgaan dat Artihove / Vidaa in staat is om met haar uniek gelegen locaties ondernemende bedrijven een podium te bieden voor een groot publiek. Tussen de bedrijven door heb ik bovendien kunnen genieten van al het moois aan geschenken dat Artihove heeft tentoongesteld in haar showroom en beeldentuin. Ik kom terug, dat is zeker.