Overig

Ooms ziet duidelijke groei in transactievolume

491

Ooms is als makelaar betrokken bij veel nieuwbouw- en transformatieprojecten in de binnenstad van Rotterdam. De verkoop en verhuur van deze projecten verloopt succesvol. “We signaleren al vanaf begin 2014 een positieve ontwikkeling bij zowel nieuwbouw als bij transformatieprojecten. Het transactievolume laat een duidelijke groei zien. Een groei die we ook in 2015 verwachten door te zetten,” stelt directeur Peter van Nederpelt. “Verschillende lopende projecten zijn hiervan het bewijs.”

Als eerste noemt Van Nederpelt de Markthal: “De Markthal is sinds de opening in oktober 2014 een groot succes. We hadden voorafgaand aan de opening al een groot gedeelte van de woningen verkocht, maar toen de Markthal eenmaal zijn deuren opende liep het storm. Er heerste bij veel mensen het gevoel van ‘eerst zien dan geloven’. Slechts een paar weken na de openingen zijn alle 102 woningen verhuurd en inmiddels is meer dan 95% van de woningen verkocht. Van de 226 woningen zijn er nu nog enkele beschikbaar. De Markthal heeft zich duidelijk bewezen als een aantrekkelijk woonlocatie, waarbij het de bewoners aan niets ontbreekt. Een ware aanwinst voor Rotterdam!”

Publiekstrekker

Ook het Timmerhuis is erg in trek. Tijdens de open dag in april kwamen meer dan 3.000 mensen een kijkje nemen in het gebouw. Jasper Kuijs, directeur Wonen, vertelt: “Het spraakmakende ontwerp van architect Rem Koolhaas is een ware publiekstrekker. De appartementen variëren van 45 tot 200 vierkante meter en elke woning heeft een eigen dakterras, tot maar liefst ruim 50m².  Er is veel animo voor de woningen onder alle leeftijdsgroepen, maar ook zeker onder de senioren die weer terugkeren naar de stad. Daarnaast zijn de woningen in trek bij creatieve, jonge mensen. Dit is mede te danken aan de directe omgeving van het Timmerhuis, gelegen aan de bruisende Meent. Op straatniveau zien we aantrekkelijke horeca en retail en in het Timmerhuis zelf vestigt Museum Rotterdam. De verschillende stedelijke functies van wonen, werken, winkelen en recreëren komen hier samen.  Hierdoor is er voor iedereen wat te beleven en dit maakt het Timmerhuis, net als de Markthal, tot een ware publiekstrekker. Op dit moment zijn 77 van de in totaal 84 appartementen verkocht.”

Vastgoedadviseur

Inmiddels wordt de verkoop van 100hoog bijna afgerond. Deze woontoren van Klunder Architecten is gelegen in het historische Wijnhavenkwartier tussen de Boompjes en de Blaak. “Ook hier geldt dat diverse stedelijke functies samen komen,” stelt Kuijs. “De riante appartementen bieden een geweldig uitzicht over de stad en zijn van alle gemakken voorzien. Maar 100hoog biedt meer dan alleen wooncomfort. Een terrasje pakken in de Oude Haven, winkelen op de Meent of Witte de Withstraat of een bezoekje aan het Maritiem Museum. Alles is binnen handbereik. Op dit moment zijn alle appartementen, op één na, verkocht. We zien overigens in veel nieuwbouwprojecten steeds vaker dat woningen worden aangekocht door particuliere beleggers. Vaak een mooie investering met een prima rendement. Als makelaar adviseren wij over de verhuurbaarheid van de woningen en andere gerelateerde zaken. Dit geldt overigens niet alleen voor 100hoog of andere bestaande projecten. Wij zijn het aanspreekpunt voor beleggers en projectontwikkelaars, bij zowel nieuwbouw als bij herontwikkeling en transformatieprojecten. Wij treden niet alleen op als verhuur- of verkoopmakelaar, wij signaleren, lokaliseren en denken actief mee voor succesvolle projectontwikkeling. Wij kennen de regio en de markt als geen ander en vormen een belangrijke schakel tussen ontwikkelaar, afnemer en gemeente.”

Lopende projecten

Rotterdam blijft bouwen. Sceptici vrezen voor een spookstad. Van Nederpelt ervaart dit anders: “Rotterdam is bruisender dan ooit. Dat is mijn ervaring als ondernemer én als bezoeker en de cijfers geven eenzelfde positief beeld. Daarom houden we koers. We bouwen verder aan een levendig Rotterdam. Op de Wilhelminapier prijken straks twee prachtige woontorens Boston en Seattle.” “We zijn inmiddels gestart met de presale van 64 appartementen in de Boston toren,” vult Kuijs aan. “Vanaf begin juni is de officiële documentatie beschikbaar. Daarnaast houden we ons ook bezig met de invulling van de commerciële units. Hier gaan we binnenkort mee aan de slag. Andere mooie projecten zijn de (her)ontwikkeling van het Douanekantoor aan de Westzeedijk, de Coolhaven en Cool63. Het plan Coolhaven biedt ruimte aan maar liefst 45.000 vierkante meter vastgoedontwikkeling. Van atelierwoningen en lofts tot kantoren en restaurants en een nieuw groen park aan het water. Cool63 is de nieuwe naam voor het Slavenburgs Bank gebouw aan de Coolsingel. Het betreft een ontwikkelingsproject van 25.000 vierkante meter, waarin wederom diverse stedelijke functies samenkomen. De woningverkoop van de 15 exclusieve woningen start binnenkort en ook hier verwachten we mooie resultaten.”